Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology

XR-HUB: XR in bewegingswetenschappen en stressmanagement

Wanneer:do 06-04-2023 10:30 - 12:00
Waar:Lab Bewegingswetenschappen, UMCG, gebouw 3215, zaal 0162, Antonius Deusinglaan 1, Groningen

Tijdens de XR-hub-meeting op donderdag 6 april a.s. staat de toepassing van XR bij onderzoeken van psychologie en bewegingswetenschappen centraal.

Aanmelden

Stuur een mail naar realitycenter rug.nl, je ontvangt een uitnodiging via de Calendar van de RUG.

De voertaal is Engels

Programma

 • Welkom en introductie
Met XR stress verminderen Foto: SCMI | Hanzehogeschool
Met XR stress verminderen Foto: SCMI | Hanzehogeschool
 • De kracht van stress in je voordeel gebruiken! | Dinant Kasper, masterstudent Digital Technologies, Hanzehogeschool Groningen.
  In dit project wordt een VR-applicatie ontwikkeld om artsen van het UMCG te helpen bij het omgaan met stressvolle situaties. Het ontwikkelproces van de training en het onderwerp stressmanagement komen aan de orde. Ook wordt gedemonstreerd hoe een ademhalingsoefening kan helpen stress te verminderen. Dit project is tot stand gekomen in samenwerkeing met het CIT en het Bounce Back Lab.

XR in Bewegingswetenschappen Foto: Rijksuniversiteit Groningen
XR in Bewegingswetenschappen Foto: Rijksuniversiteit Groningen
 • XR in lab Bewegingswetenschappen |
  Anniek Heerschop, PhD Bewegingswetenschappen, Faculteit Medische Wetenschappen RUG/UMCG
  Bij de afdeling Bewegingswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen bestuderen we beweging, verstoring van beweging en interactie tussen individuen.
  In samenwerking met het CIT is een virtuele omgeving ontwikkeld waarin een voetballer een bal van een tegenstander moet onderscheppen. Positiedata van armen, benen en het hoofd, verzameld met Vicon (motion capture) worden gecombineerd met verzamelde positiedata van het Head Mounted Display.
  De collectieve gegevens worden gecommuniceerd aan Unity waardoor de voetballer zich in een virtueel voetbalstadion bevindt en zijn positie en bewegingen in real-time kan volgen.

XR HUB

De XR Hub organiseert tweemaandelijks een bijeenkomst voor docenten en onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen om kennis en ervaringen te delen over de ontwikkeling en het gebruik van toepassingen van Extended Reality: augmented reality (AR), mixed reality (MR), virtual reality (VR) en 3D.