Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Science Linx News

Science LinX op het Indian Summer Festival

27 juni 2013
Indian Summer Labb
Indian Summer Labb

In het weekend van 15 en 16 juni 2013 vond het Indian Summer Festival plaats en Science LinX was daarbij aanwezig! In navolging van het Lowlab op Lowlands had Science LinX dit jaar een plek op het Indian Summer Festival waarbij duurzaamheid een belangrijk thema was.

Onze plaats op het mooi versierde festivalterrein heette het Indian Summer Lab. Een groot deel van de tijdelijke expositie Material Matter(s) was meegekomen en kreeg een mooi plaatsje in de koepel. Ondanks de harde wind was het redelijk weer met af en toe zon. De bezoekers stroomden al snel binnen en konden kennismaken met grafeen, buckeyballs, solar bots (robotjes aangedreven door verschillende typen zonnecellen), de Sonic Liquid met non-newtoniaanse vloeistof bij en de duurzame dansvloer. Vooral die duurzame dansvloer zorgde voor een goede sfeer bij de festivalgangers die wel zin hadden om te dansen.

Ook RUG-hoogleraar Maria Loi was aanwezig voor extra uitleg over haar vakgebied: opto- elektronica van organische halfgeleiders en nanomaterialen. De tweede dag kwam rector Elemer Sterken van de RUG langs om een kijkje te nemen.

Niet alleen Science Linx stond in het Indian Summer Lab. Ook Liander, TU Delft, Rijkswaterstaat en nog vele andere bedrijven en instanties stonden er met leuke opstellingen. Zo werden er koeienhersenen ontleedt of kon je een hersenactiviteitscan doen. Daarnaast werd er heerlijke currysoep geserveerd van misvormde groenten die anders werden weggooit. Als groenten niet helemaal jouw ding waren, kon je gewoon een vervangende groentepil nemen. De TU Delft was aanwezig met een duurzaam bubbelbad en een bootje die op zonnepanelen vaart. Al met al was er genoeg te doen, te proeven en te leren op het Indian Summer Lab.

Tekst: Rick Meijerink

Laatst gewijzigd:20 juni 2016 09:55

Meer nieuws