Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science Linx News

Science LinX op het Indian Summer Festival

27 juni 2013
Indian Summer Labb
Indian Summer Labb

In het weekend van 15 en 16 juni 2013 vond het Indian Summer Festival plaats en Science LinX was daarbij aanwezig! In navolging van het Lowlab op Lowlands had Science LinX dit jaar een plek op het Indian Summer Festival waarbij duurzaamheid een belangrijk thema was.

Onze plaats op het mooi versierde festivalterrein heette het Indian Summer Lab. Een groot deel van de tijdelijke expositie Material Matter(s) was meegekomen en kreeg een mooi plaatsje in de koepel. Ondanks de harde wind was het redelijk weer met af en toe zon. De bezoekers stroomden al snel binnen en konden kennismaken met grafeen, buckeyballs, solar bots (robotjes aangedreven door verschillende typen zonnecellen), de Sonic Liquid met non-newtoniaanse vloeistof bij en de duurzame dansvloer. Vooral die duurzame dansvloer zorgde voor een goede sfeer bij de festivalgangers die wel zin hadden om te dansen.

Ook RUG-hoogleraar Maria Loi was aanwezig voor extra uitleg over haar vakgebied: opto- elektronica van organische halfgeleiders en nanomaterialen. De tweede dag kwam rector Elemer Sterken van de RUG langs om een kijkje te nemen.

Niet alleen Science Linx stond in het Indian Summer Lab. Ook Liander, TU Delft, Rijkswaterstaat en nog vele andere bedrijven en instanties stonden er met leuke opstellingen. Zo werden er koeienhersenen ontleedt of kon je een hersenactiviteitscan doen. Daarnaast werd er heerlijke currysoep geserveerd van misvormde groenten die anders werden weggooit. Als groenten niet helemaal jouw ding waren, kon je gewoon een vervangende groentepil nemen. De TU Delft was aanwezig met een duurzaam bubbelbad en een bootje die op zonnepanelen vaart. Al met al was er genoeg te doen, te proeven en te leren op het Indian Summer Lab.

Tekst: Rick Meijerink

Laatst gewijzigd:20 juni 2016 09:55

Meer nieuws

 • 21 september 2022

  CvB trots op nationale aandacht Feringa’s ‘Alledaagse Moleculen’

  Afgelopen week overhandigden Ben Feringa en Anouk Lubbe het eerste exemplaar van hun boek Alledaagse Moleculen aan minister Robbert Dijkgraaf. Het College van Bestuur is bijzonder trots op dit initiatief, dat landelijk aandacht kreeg. Het CvB is er...

 • 04 juli 2022

  Onderzoek naar de toerist als Antarctisch ambassadeur

  Dr. Annette Scheepstra van het Arctisch Centrum van de RUG, onderdeel van de Faculteit der Letteren, gaat onderzoek doen naar toerisme op Antarctica en de toerist als Antarctisch ambassadeur. Zij krijgt hiervoor financiële steun van 1 miljoen euro...

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.