Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Warmlopen voor het nieuwe studiejaar

03 september 2013
.
.

Alle eerstejaars studenten van de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen), maar ook de nieuwe medewerkers, krijgen in de eerste week van het Academisch Jaar een veiligheidsinstructie. Naast een theorieles van een klein uur is er ook een praktijkdeel: onder leiding van medewerkers van de facultaire bedrijfshulpverlening (BHV) blussen ze diverse soorten brandjes. Daarnaast leren ze hoe ze veilig vloeibare stikstof kunnen tappen.

Oefening met branddeken
Oefening met branddeken

Wat doe je wanneer niet de prullenmand, maar je medestudent in brand staat? Op de grond leggen, en afdekken met de blusdeken. Nooit het slachtoffer staand in een blusdeken wikkelen, want dan fungeert die deken als een schoorsteen die het vuur aanwakkert!

Een brandje blussen
Een brandje blussen

Stiekem heeft iedereen dat wel eens willen doen: een handblusser leegspuiten!

Vloeibaar stikstof tappen
Vloeibaar stikstof tappen

Afvullen van vloeibaar stikstof is niet zonder risico. Een druppel in je oog en is funest. En op je handen geeft het lelijke brandwonden.

Laatst gewijzigd:09 februari 2017 14:08

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...