Part of University of Groningen
Science LinX Science Linx News

RUG organiseert Nederlandse Sterrenkunde Olympiade 2022

31 maart 2022

De Nederlandse Sterrenkunde Olympiade wordt dit jaar georganiseerd door de astronomen van het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 4 april en 15 mei kunnen alle leerlingen uit 5 havo en 5 en 6 vwo de vragen van de voorronde downloaden van sterrenkunde olympiade website. Op 4, 5 en 6 juli is er voor de beste inzenders een programma met hoorcolleges, werkcolleges, rondleidingen, een planetariumshow, masterclasses en natuurlijk met finalevragen.

De telescopen op La Palma | Foto Max Alexander

De hoofdprijs van de Sterrenkunde Olympiade is traditiegetrouw een waarneemreis naar het Roque de los Muchachos Observatorium op het Canarische eiland La Palma. Daar mag de winnaar waarnemingen doen met een van de twee Nederlands-Engelse telescopen.

De Nederlandse Sterrenkunde Olympiade is een jaarlijkse wedstrijd voor middelbare scholieren die geïnteresseerd zijn in natuur- en sterrenkunde. De olympiade wordt afwisselend georganiseerd door een van de sterrenkundige instituten van de universiteiten van Amsterdam, Groningen, Leiden en Nijmegen. Die vier instituten vormen samen de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA).

Meer informatie over de Sterrenkunde Olympiade via de website, Facebook, Instagram en Twitter

Tekst: NOVA

Laatst gewijzigd:25 augustus 2022 16:55