Opening van de meet-o-theek in Forum Groningen
Wil je weten hoe de luchtkwaliteit in jouw huis is, of wat er 's nachts door je tuin scharrelt? Sinds het weekend van 19 en 20 juni is het mogelijk om meetinstrumenten te lenen in de meet-o-theek in Forum Groningen waarmee je je eigen leefomgeving bestudeert. Denk aan een fijnstofsensor, een telescoop, een wildcamera, een slimme stekker of een infraroodcamera.

Tijdens het openingsweekend konden bezoekers langskomen om informatie te krijgen over de verschillende instrumenten, de instrumenten uitproberen door kleine experimenten te doen en instrumenten te lenen. In totaal zijn meer dan 200 bezoekers langsgekomen in de meet-o-theek. Ook de eerste uitleen is een feit. Op de website van de meet-o-theek vind je alle instrumenten die te leen zijn en de openingstijden. De Meet-o-theek heeft tweewekelijks op de dinsdagmiddag een inloopspreekuur voor uitleg, vragen en uitleen.
De meet-o-theek is onderdeel van CurioUs?. Dit is een initiatief van Science LinX, Forum Groningen en de Aletta Jacobs School of Public Health. Met CurioUs? willen we burgerwetenschap in Noord-Nederland stimuleren door meetinstumenten uit te lenen, meetacties op te zetten en activiteiten als walk-ins, workshops en mini-colleges te organiseren. Voor komend jaar willen we het onderwijs meer gaan betrekken bij Curious?. Wil je meer weten hoe je mee kan doen hou dan de SLX-nieuwsbrief in de gaten, of kijk voor meer informatie over het project op de website van Curious?.
Laatst gewijzigd: | 30 juni 2021 08:59 |
Meer nieuws
-
13 oktober 2023
Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie
Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.
-
12 september 2023
Kunst in tijden van AI
Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....
-
28 augustus 2023
Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.
Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.