Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Passionate about science? Famelab needs you!

02 november 2016

Famelab, de internationale wetenschapscommunicatiewedstrijd, zal ook dit jaar weer een Groningse voorronde hebben. Praat jij ook graag over wetenschap, ben je BSc, MSc of PhD-student of postdoc, en ben je tussen de 21 en 40 jaar? Doe dan mee!

De Groningse voorronde zal plaatsvinden op donderdagavond 9 maart in GroningerForum Hereplein, met een training/voorselectie op 7 maart. Kijk voor meer informatie over Famelab bij de British Council. Daar vind je ook het aanmeldformulier. Wil je een indruk krijgen van FameLab, lees dan het verslag van vorig jaar.

Dit zegt Laurens Polgar, die in 2014 de Nederlandse finale haalde, over FameLab: " The Famelab competition gives you a great opportunity to present your (scientific) ideas in a way that is understandable for a general audience. This means that you'll be able to convey your story (and your interests) to non-scientists like your family and friends as well. Malcom Love is a great trainer and helps you in building your story and bringing it across. This is useful for the Famelab pitch, but possibly even more useful for any future talks and presentations."

Over FameLab

Sinds zijn ontstaan op het Times Cheltenham Science Festival in 2005, is FameLab® uitgegroeid tot de belangrijkste wetenschapscommunicatiewedstrijd ter wereld. Dankzij een samenwerking vanaf 2007 met de British Council werd deze wedstrijd wereldwijd georganiseerd, met meer dan 5000 deelnemende wetenschappers en ingenieurs in meer dan 25 landen wereldwijd. Elk jaar in juni wordt de internationale finale gehouden op het Cheltenham Science Festival, georganiseerd door Cheltenham festivals en British Council.

Voor meer informatie over de nationale finale zie de Nederlandse website van Famelab.

Voor meer informatie over de Groningse voorronde, neem contact op met Ilse Klarenbeek of Leonie von Ristok.

Kijk hier naar de bijdragen van de twee Groningse deelnemers aan de landelijke finale van 2016

Laatst gewijzigd:03 november 2017 14:30
printView this page in: English

Meer nieuws