Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Holland WebWeek Groningen: onderzoek, ICT en design

18 augustus 2015

Tijdens de Holland WebWeek Groningen (16 - 19 september) presenteert de Noordelijke ICT-sector zich via een vierdaags festival in en rond het Ebbingekwartier en Infoversum. De rode draad is Tomorrow’s way of life . RUG-onderzoekers geven er verschillende presentaties.

.
.

Data science and systems complexity is één van de grote wetenschappelijke thema’s in Groningen. Onderzoekers en computertechnici zoeken naar manieren om de enorme datastromen die ontstaan in het onderzoek, maar ook in webwinkels of zoekmachines, te verwerken en inzichtelijk te maken. De creatieve industrie is daarbij een belangrijke bondgenoot.

De ICT/creatieve/online industrie heeft zich ontwikkeld tot een economisch speerpunt van belang voor de regio, waar naar schatting meer dan 6.000 mensen in werken. Reden genoeg voor een festival met inhoud.

De Holland WebWeek Groningen kent acht thema’s (Agri, Commerce, Health, Education, Culture, Research, Security, Energy). Die worden op donderdag en vrijdag ingeleid door een keynote spreker; trendwatcher Vincent Everts op donderdag en ontwerper, kunstenaar en duurzaamheidspionier Daan Roosegaarde op vrijdag. Na hun inleiding volgen specialisten met demo’s, presentaties en inspiratie-items.

Bart van de Laar vanScience LinX, het science centrum van de RUG, is verantwoordelijk voor de programmering van het thema Research, op vrijdag 18 september. Centraal daarbij staat de vraag hoe Big Data, onderzoek en visualisaties elkaar kunnen versterken.

Voor onderzoekers biedt dit thema een mogelijkheid om hun kennis te verbreden, bijvoorbeeld op het terrein van de koppeling tussen onderzoek en visualisatie. Er staan sprekers op het programma vanuit het onderzoeksthema Data Science & Systems Complexity van de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen) van de RUG, en vanuit het NWO-programma Complexity. De wetenschap is dus goed vertegenwoordigd! Voor het thema Research is daarom een beperkt aantal kaarten tegen een gereduceerd tarief (75 euro) beschikbaar voor onderzoekers van de RUG (zie onder).

.
.

Er gebeurt natuurlijk veel meer tijdens de Holland WebWeek Groningen. Op zaterdag 19 september presenteren ICT en gamebedrijven en -opleidingen zich aan het publiek. In één dag leren 100 meiden programmeren, treden de finalisten van Startup050 op en wordt de ‘Gamehal van het Noorden’ geïntroduceerd.

Ook de The Battle of Schools verdient bijzondere aandacht: 48 uur lang strijden leerlingen van ICT/multimedia opleidingen aan mbo en hbo scholen uit Noord-Nederland non-stop. Doel is binnen deze tijd werkende oplossingen te maken voor door het bedrijfsleven/instellingen ingebrachte cases, uitdagingen en opdrachten.

Voor het thema Research kan een beperkt aantal RUG-onderzoekers kaarten tegen een gereduceerd tarief (75 euro) krijgen. Geïnteresseerd? Neem dan uiterlijk 4 september contact op met Science LinX medewerker Eva Teuling: e.teuling@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 juni 2018 13:47
printView this page in: English

Meer nieuws