Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Zpannend Zernike een Zucces!

06 oktober 2015

Tijdens Zpannend Zernike konden bezoekers op 4 oktober kennismaken met onderzoek van RUG en Hanzehogeschool. Op de Zernike campus openden de Bernoulliborg (faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen), SRON (ruimteonderzoek), KVI-CART (kernfysica en instrumentatie), Hanzehogeschool en Entrance (energie onderzoek Hanzehogeschool) hun deuren. Ook stond de Jouw Energie van Morgen truck (RUG / Gasterra) bij het KVI.

Er waren op alle locaties meer bezoekers dan vorig jaar. In de Bernoulliborg kwamen zeker 1050 personen door de draaideur, ongeveer even veel als bij de Hanzehogeschool. De andere locaties hadden iets minder bezoekers. De truck, waarin de ruimte beperkt was, kreeg toch 300 bezoekers. De reacties, veelal ouders met kinderen, waren zeer enthousiast. Naast de foto's is er ook een videoverslag van de dag, gemaakt door de faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Laatst gewijzigd:06 oktober 2015 14:50

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...