Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Zpannend Zernike een Zucces!

06 oktober 2015

Tijdens Zpannend Zernike konden bezoekers op 4 oktober kennismaken met onderzoek van RUG en Hanzehogeschool. Op de Zernike campus openden de Bernoulliborg (faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen), SRON (ruimteonderzoek), KVI-CART (kernfysica en instrumentatie), Hanzehogeschool en Entrance (energie onderzoek Hanzehogeschool) hun deuren. Ook stond de Jouw Energie van Morgen truck (RUG / Gasterra) bij het KVI.

Er waren op alle locaties meer bezoekers dan vorig jaar. In de Bernoulliborg kwamen zeker 1050 personen door de draaideur, ongeveer even veel als bij de Hanzehogeschool. De andere locaties hadden iets minder bezoekers. De truck, waarin de ruimte beperkt was, kreeg toch 300 bezoekers. De reacties, veelal ouders met kinderen, waren zeer enthousiast. Naast de foto's is er ook een videoverslag van de dag, gemaakt door de faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Laatst gewijzigd:06 oktober 2015 14:50
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....