Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Zpannend Zernike een Zucces!

06 oktober 2015

Tijdens Zpannend Zernike konden bezoekers op 4 oktober kennismaken met onderzoek van RUG en Hanzehogeschool. Op de Zernike campus openden de Bernoulliborg (faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen), SRON (ruimteonderzoek), KVI-CART (kernfysica en instrumentatie), Hanzehogeschool en Entrance (energie onderzoek Hanzehogeschool) hun deuren. Ook stond de Jouw Energie van Morgen truck (RUG / Gasterra) bij het KVI.

Er waren op alle locaties meer bezoekers dan vorig jaar. In de Bernoulliborg kwamen zeker 1050 personen door de draaideur, ongeveer even veel als bij de Hanzehogeschool. De andere locaties hadden iets minder bezoekers. De truck, waarin de ruimte beperkt was, kreeg toch 300 bezoekers. De reacties, veelal ouders met kinderen, waren zeer enthousiast. Naast de foto's is er ook een videoverslag van de dag, gemaakt door de faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Laatst gewijzigd:06 oktober 2015 14:50
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...