Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

iGEM blog: Catchy zinnen voor de jury

15 september 2015

Volgende week vliegt het Groningse iGEM team naar Boston, om daar hun resultaten te presenteren op de ‘jamboree’. Gaat hun bacterie die energie kan opwekken uit water daar hoge ogen gooien? Veel hangt af van de presentatie, dus er wordt hard geoefend.

Dit is de laatste blog vanuit Nederland, we vliegen namelijk aanstaande dinsdag vanaf Amsterdam naar Boston. Wellicht kunnen we vanuit het vliegtuig nog een blog versturen en anders wordt het na een impressie van Boston te hebben verkregen. We gaan in ieder geval vanuit Boston op de GRoninger Researchers Night spreken via een internetverbinding. Technologie is ver gekomen de laatste jaren, gelukkig voor ons want daardoor kunnen we ook bij deze avond aanwezig zijn.

Dat het de laatste blog is betekent ook dat we het enorm druk hebben. Morgen moet alles af zijn dus slaap zullen wij niet kennen vandaag. Erna zal een relatieve periode van rust volgen waarin nog wel de poster gemaakt moet worden. De laatste periode en  tevens het spannendste deel van dit avontuur zal in de volgende blog staan.

iGEM veiling | Foto Team Blue Energy
iGEM veiling | Foto Team Blue Energy

We zijn in ieder geval erg benieuwd naar de presentaties, de postersessies en bijvoorbeeld de presentatie van de FBI. Zij gaan ons waarschijnlijk waarschuwen dat ze ons piekfijn in de gaten houden en dat we maar beter aan de regels kunnen houden. Wij zijn gelukkig 10 brave studenten en hebben wij geen kwade intenties.

Vorige week was de jaarlijkse iGEM veiling in Groningen, dit was een ludieke diensten-en-eten-veiling. Zo was het eerste te veilen een iGEM taart, trouwens deze was zonder genetische modificatie gemaakt. Het populairste geveilde item was de labslaaf voor een dag, maar het romantische drie gangen diner bij hotel Karsten was ook zeer gewild. Al met al een zeer geslaagde middag op de universiteit.

Deze week zullen we de uiteindelijke presentatie elke dag meerdere keren oefenen. Elke keer weer een andere kritische jury die weer zegt dat er iets beter moet. Hopelijk valt alles op de goede plek in plaats van helemaal uit elkaar! Van vorige team horen we namelijk dat alles om de presentatie draait dus de druk is er in ieder geval.

Ik moet dan denken aan ‘Doe normaal, dan doe je al gek genoeg’. Dit is natuurlijk super Nederlands en in de VS is het iets meer showerig. Onze presentatoren die in Boston aan de bak moeten krijgen dus nu een spoedcursus opscheppen en we bedenken catchy zinnen voor in de presentatie. Om maar eens een voorbeeld te geven: Make the future green, or even better; make it blue.

Als jullie ook nog een goede ingeving hebben, laat het ons weten. Wellicht is dat de beste zin ooit en winnen we met jouw zin!

L ees ook de vorige afleveringen: Team iGEM Groningen 2015: Blue Bio energy, De fascinatie van bacteriën en Natuurlijk gemanipuleerd.

Tekst: Wiebrand de Boer

Meer informatie over Team Groningen op hun iGEM webpagina en hun RUG-crowdfunding pagina.

Laatst gewijzigd:22 september 2015 11:39

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...