Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Science LinX presenteert visie op wetenschapscommunicatie

30 september 2014

Science LinX is het science centre van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de RUG. Wij vinden het belangrijk om deel uit te maken van een universiteit en zo toegang te hebben tot top onderzoek en top onderzoekers. Onlangs mochten wij onze visie over wetenschapscommunicatie publiceren Spokes Magazine, de nieuwsbrief van het Europese netwerk van science centres en musea Ecsite .

.

‘Science centres and museums come in all shapes and sizes. Some target the very young, aiming to instill a sense of wonder, with colorful and spectacular exhibits. Others focus on history, showing collections sometimes built over centuries. Still others invite the public to be part of science itself, which science centres based at, run by or born from universities like Science LinX, the Science Gallery and Universum seem particularly well placed to do. Are they shaping the future of science centres at large?’

Lees hier verder , vanaf pagina 6.

Ecsite verbindt professionals in wetenschapscommunicatie uit meer dan 400 instellingen verdeeld over 50 landen. Het netwerk dat 20 jaar geleden werd opgericht verbindt de deelnemers via projecten en activiteiten en stimuleert de uitwisseling van ideeën en best practices op actuele terreinen.

Laatst gewijzigd:10 juni 2015 14:56