Maxim Mostovoy bij meest geciteerde Nederlandse wetenschappers
Theoretisch natuurkundige Maxim Mostovoy, verbonden aan het Zernike Inistitute for Advanced Materials en werkzaam aan het Centrum voor Theoretische Natuurkunde van de RUG, hoort bij de tien meest geciteerde Nederlandse wetenschappers. Dat meldt De Volkskrant op 27 oktober.
De krant liet het Leidse Centrum voor Wetenschaps- en Techniekstudies (CWTS) alle ongeveer 8000 Nederlandse hoogleraren tegen het licht houden via een citatie-analyse. Hierbij wordt gekeken hoe vaak wetenschappelijke publicaties van een hoogleraar door collega’s worden geciteerd.
In de top-10 van De Volkskrant staan acht natuurkundigen, een microbioloog en een oncoloog. Op nummer één staat Andrei Geim, winnaar van de Nobelprijs voor Natuurkunde in 2010. De Rus Geim werkte enkele jaren aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hield daar een Nederlands paspoort aan over.
Ook Mostovoy (1963) is geboren in Rusland, maar heeft nu de Nederlandse nationaliteit. Zijn werk richt zich op de eigenschappen van materialen.
Maxim Mostovoy studeerde nucleaire fysica aan de Novosibirsk State University en promoveerde in 1998 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 1985-1998 was hij onderzoeker bij het Budker Institute in Novosibirsk. Van 1998-2004 was hij aan de RUG postdoc-onderzoeker en daarna een jaar visiting scientist bij het Max Planck-Intitut für Festkörperforschung in Stuttgart, Duitsland. Daarna keerde hij weer terug naar Groningen.
Laatst gewijzigd: | 01 februari 2017 00:45 |
Meer nieuws
-
06 januari 2025
Even sparren met een medische AI-assistent
Andra Cristiana Minculescu onderzocht hoe een AI-tool zou kunnen overleggen met een team van medische experts. Vandaag won ze met haar project de impact award van de Faculty of Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen.
-
06 januari 2025
Top-telescopen bouwen om in ons verleden te kijken
Scott Trager ontwikkelt nieuwe methoden om de evolutie van sterren in de Melkweg te ontrafelen – en die van verre sterrenstelsels. ‘Het geeft een gevoel van verwondering als je naar het heelal kijkt en denkt: Hoe is dit ontstaan? Hoe werkt het...
-
06 januari 2025
Hoe een tegendraads idee recycling van rubber mogelijk maakt
Een klein bedrijf in Grootegast maakt fietsmandjes en slippers van gerecycled rubber. Dat is bijzonder, want tot voor kort was het onmogelijk rubber opnieuw te gebruiken. Totdat hoogleraar Chemische Technologie aan de RUG Francesco Picchioni, samen...