Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX

De Nacht van Kunst en Wetenschap 2019

Brei mee aan ons all-inclusive neuronen brein!

Op zaterdag 8 juni vindt de Nacht van Kunst en Wetenschap plaats. Op verschillende locaties in de binnenstad van Groningen zijn lezingen, voorstellingen en ‘kunst & wetenschap’-werken te zien met als thema “Inclusiviteit”.

Samen met UMCG, Young Academy Groningen en Fablab Groningen werkt Science LinX aan het programma in de Der Aa-kerk. In de Der Aa-kerk maak je kennis met verschillende onderzoeksprojecten waar je ook als niet-wetenschapper een bijdrage aan kunt leveren. Zo help je met jouw kennis van spreekwoorden het onderzoek een stuk verder. Ook kun je helpen door zelf een klein onderzoekje op te zetten om te ontdekken hoe dieren zich aanpassen aan het stadse leven.

Tijdens de Nacht kun je letterlijk ervaren hoe het is om in andermans schoenen te staan. Hoe is het om een armprothese te hebben? Kortom, je ervaart hoe het is om even anders te zijn. Een verrijkende ervaring?

Houd de website in de gaten voor het volledige programma en de kaartverkoop.

Help ons mee aan het maken van een groot netwerk aan neuronen brein voor de Nacht van Kunst en Wetenschap

In onze hersenen zit een heel netwerk van miljarden zenuwcellen – neuronen genoemd - die met elkaar communiceren door signalen door te geven. Voor de Nacht van Kunst en Wetenschap willen we graag zo’n neuraal netwerk bouwen van zo’n tweehonderd gebreide neuronen. Hierbij hebben we jouw hulp nodig. Brei - of haak - een neuron voor ons netwerk en lever deze uiterlijk 1 juni bij ons in. Neural Knitworks is een mooi initiatief uit Australië, dat we nu ook in Nederland willen doen. Als iedereen een steentje - of in dit geval neuron - bijdraagt, kunnen we op 8 juni niet alleen laten zien hoe goed de neuronen samenwerken binnen het brein, maar ook hoe goed mensen kunnen samenwerken om iets voor elkaar te krijgen.

Tijdens de Nacht kun je in de Kerk der Wetenschappen (Aa kerk) dit collectief gebreide netwerk van neuronen komen bekijken. Wetenschappers vertellen je dan meer over de werking van het brein en over de honderden neuronen die samenwerken om jou te laten bewegen, denken, voelen, breien en ga zo maar door!

Inleverpunt(en):
Breiwinkel Achterpand, Lage der A 1 Groningen

Locatie tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap:
De Der Aa- kerk, Akerkhof 2 Groningen

Laatst gewijzigd:17 mei 2019 13:02