Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX

Throwback Nacht van Kunst & Wetenschap 2019

Bezoekers experimenteerden fanatiek en all-inclusive mee in de der Aa-kerk, omgetoverd tot science lab...

Met 2325 bezoekers en een divers en sterk programma beleefde De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 8 juni een prachtige reboot.

Op een frisse, maar droge avond struinden ruim 2000 bezoekers door de binnenstad van Groningen. Op zoek naar inspiratie. Het thema van deze achtste Nacht van Kunst & Wetenschap was ‘All Inclusive’, aansluitend op het lustrumthema van de Rijksuniversiteit Groningen. Een thema dat goed terug te vinden was in de programmaonderdelen van de verschillende partners van het Akkoord van Groningen: RUG, Hanzehogeschool, UMCG, Gemeente en Provincie Groningen.

Zo sprak nieuwbakken collegevoorzitter van de RUG Jouke De Vries in een bomvolle Heymanszaal in het Academiegebouw over inclusief- en exclusief leiderschap, was er in Academie Minerva een heuse Queer-sleepover en gingen presentatrice Stephanie Afrifa en presentator Tim Hofman  in gesprek over diversiteit en inclusiviteit in de media.

De der Aa-kerk bruiste ook weer als vanouds, vol arts & (citizen)science. Bijzondere voorstellingen 'Who to Tango' met acrobatiek van het Bencha Theater en dansexperimenten, gericht op de vraag of dans het brein kan synchroniseren, wisselden elkaar af met interactieve installaties, workshops, de fototentoonstelling Stralend 100! en in de kooromgang een reeks van citizen science projecten. En in het schip waren alle ingezonden Neural Knitworks te zien, een kleurrijk community art netwerk van van gebreide neuronen!

De Nacht werd afgesloten met een spectaculaire Glamarchy Afterparty in Vera.

Laatst gewijzigd:09 juli 2019 21:40