Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Calendar

Kenniscafé: Serious Gaming

Wanneer:do 17-02-2022 17:00 - 18:15
Waar:FORUM GRONINGEN

Kenniscafé | Serious Gaming

Een app om een taal te leren of eentje waarmee je je geheugen traint door ingewikkelde puzzels op te lossen. Games spelen we allang niet alleen meer voor de lol, maar zetten we volop in om iets te leren. Zo trainen chirurgen hun fijne motoriek door speciale serious games te spelen en helpen weer andere games de patiënt tijdens de revalidatie. Leren door te spelen is bij kinderen de normaalste zaak, maar met serious games kun je ook de rest van je leven je vaardigheden verbeteren. Wat zijn de laatste inzichten over de inzet van serious games? Waar voegen ze echt iets toe? En welke actuele interessante projecten zien we in Groningen? Zit er ook een keerzijde aan de gamificatie van ons leven?

In dit Kenniscafé gaat Alex van den Berg in gesprek met Eelco Braad (promoveert op de effectiviteit van serious games), Paul Vogt (Onderzoeker Hanzehogeschool en betrokken bij de VR-simulator voor de ambulancezorg VRAMBO) en Jef Folkerts (docent en onderzoeker Hanzehogeschool) over de mogelijkheden van gaming als leermethode.

Tickets zijn te bestellen via Studium Generale

Dit Kenniscafé sluit aan bij de expositie Game On / Experience 50 years of videogames in het Forum.

In het Kenniscafé praten we elke maand met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Studium Generale en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen.