Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Calendar

Agenda

Kenniscafé: Virusverhalen

Wanneer:do 17-09-2020 17:00 - 18:30
Waar:Locatie wordt later aangekondigd

Corona en het Groningse onderzoek

Iedereen heeft er een aantal bijzondere maanden op zitten, ook de wetenschappers. Een gezondheidscrisis als de Covid-19 pandemie trekt natuurlijk enorm aan de medische wetenschap vanwege de zoektocht naar een vaccin en behandelingen, maar ook in vele andere disciplines van de wetenschap is een dergelijke situatie een bron van onderzoek. In Groningen zitten de wetenschappers niet stil. Zij belichten corona vanuit allerlei verschillende hoeken. Wat voor een effect hebben de ingrijpende veiligheidsmaatregelen op onze geestelijke gezondheid, de economie, de manier van werken en de rechtstaat? En wat kunnen we leren van het menselijk gedrag in tijden van corona?

Tijdens het eerste Kenniscafé na de zomer gaan we in gesprek met een aantal Groningse wetenschappers die corona-onderzoek doen.

We stellen dit programma samen met onzekerheid over format, locatie en capaciteit. Een update volgt op 24 augustus. Houd onze website en sociale media in de gaten, of abonneer je op onze online nieuwsbrief.

Er bestaat momenteel nog enige onzekerheid over het format, de locatie en de capaciteit van dit Kenniscafé. Op 24 augustus volgt er een update via de website van Studium Generale. Hier kun je vanaf 24 augustus ook terecht voor je tickets.

Het Kenniscafé is terug! Iedere maand praten we met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Studium Generale en Forum Groningen en wordt ondersteund door Het Akkoord van Groningen.

Nacht van de Nacht

Vanaf:za 24-10-2020
Tot en met:zo 25-10-2020
Waar:Verschillende plekken door heel Nederland

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de klok een uur terug en kunnen we extra lang genieten van een donkere nacht. Jaarlijks vieren we de donkerte met evenementen verspreid over het hele land tijdens de Nacht van de Nacht, georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. In Groningen doen onder meer de Blaauw Sterrenwacht en het Dark Sky Park Lauwersmeer mee, met een avond vol sterren, muziek, verhalen en boswandelingen om de schoonheid van de nacht te beleven. Houd de websites in de gaten.