Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinXCalendar

Agenda

Bètamasterclass

Wanneer:vr 24-05-2019
Waar:Energy Academy

Tijdens de bètamasterclass geven vier jonge wetenschappers uit uiteenlopende onderzoeksgebieden een flitscollege over hun onderzoek. Daarnaast krijg je een rondleiding in de Blaauw Sterrenwacht en doe je mee aan een bijzondere workshop. Zo ontdek je hoe leuk en divers bètawetenschap is. We sluiten de middag af met een borrel vol spannende hapjes.

Dit evenement wordt georganiseerd door Science LinX en het Koninklijk Natuurkundig Genootschap.

De bètamasterclass is bedoeld voor VWO scholieren uit klas 4, 5 en 6 met een NG- of NT-profiel.

De Nacht van Kunst en Wetenschap 2019

Wanneer:za 08-06-2019
Waar:Der A-kerk

Op zaterdag 8 juni vindt de Nacht van Kunst en Wetenschap plaats.
Op verschillende locaties in de binnenstad van Groningen zijn lezingen, voorstellingen en ‘kunst & wetenschap’-werken te zien met als thema “Inclusiviteit”.

Help ons mee aan het maken van een groot netwerk aan neuronen brein voor de Nacht van Kunst en Wetenschap!

Onderzoeksdagen Groningen

Wanneer:
wo12-06-2019
do13-06-2019
vr14-06-2019
Waar:Groningen

Elk jaar organiseert de Scholierenacademie onderzoeksdagen als kickoff van het profielwerkstuk. Scholen kunnen een jaarlaag of klas aanmelden voor de onderzoeksdagen en een dagdeel naar Groningen komen. Er zijn verschillende blokken die elk een uur duren, zodat docenten zelf dit drie uur durende programma kunnen samenstellen. Daarnaast is er ook een docentenprogramma, dat docenten ook zelf samen kunnen stellen.

PLGs Bio, Na, Sk, Wi, Inf, TOA-DOT, NLT-DOT, bedrijfsDOT FabLab

Wanneer:vr 21-06-2019 13:00 - 17:00
Waar:Rijksuniversiteit Groningen

Netwerk Noord organiseert maandelijkse bijeenkomsten (DOTs en PLGs) op de vrijdagmiddag, waarin docenten samenwerken aan een onderwerp en informatie en onderwijsmateriaal uitwisselen en ontwikkelen. De DOTs zijn gericht op vakontwikkeling, aansluiting vo-ho of vakoverstijgend rondom een thema. De PLGs zijn gericht op vakdidactiek gecombineerd met vakinhoudelijke verdieping.

Bijeenkomsten bèta PLGs en DOTs bij de Rijksuniversiteit Groningen. Bijeenkomsten zijn meestal op de vrijdagmiddag van 13:30 uur tot 17:00 uur.

Dag van de Vakdidactiek EVN

Wanneer:vr 05-07-2019 09:00 - 18:00
Waar:Harens Lyceum, Kerklaan 39, Haren

Op 5 juli 2019 vindt de volgende editie van de Dag van de Vakdidactiek plaats. Locatie: Harens Lyceum, Kerklaan 39 te Haren (vlak onder de stad Groningen).

Met de Dag van de Vakdidactiek organiseert het Expertisecentrum Vakdidactiek Noord (EVN) van RUG en NHL/Stenden een platform rond de vakdidactiek om gezamenlijk ons onderwijs en onze expertise uit te wisselen en verder te ontwikkelen.