Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekZernike (ZIAM)Onderwijs

Bachelors, Masters & Promotietraject: meer dan Nanoscience

Wil je de nieuwe generatie zonnecellen bouwen, beginnende bij moleculaire bouwstenen? Of de wereld van computing veranderen door baanbrekende memory materials atoom per atoom te bouwen? Misschien wil je je talenten en interesses inzetten om te leren hoe je materialen ontwikkelt die ziektes kunnen voorkomen of genezen? Kijk dan eens bij de Bachelor- en Masteropleidingen en het Promotietraject gerelateerd aan en geïnspireerd door onderzoeklijnen aan het Zernike Institute for Advanced Materials.

Onze activiteiten omvatten Bachelor- en Masterniveaus op het gebied van Natuurkunde en Scheikunde. Het is onze missie:

•        een nieuwe generatie onderzoekers op te leiden met een transdisciplinaire toenadering tot onderzoek;

•        ze diverse vaardigheden mee te geven die nodig zijn in de moderne wetenschap.

Om onze missie waar te maken hebben we programma's opgezet die de traditionele grenzen tussen disciplines doorbreken. Een voorbeeld is onze interdisciplinaire Topmaster Nanoscience, die meermaals als beste Masteropleiding in Nederland is aangemerkt door nationale studiegidsen. We bieden ook het High Tech Systems and Materials Honoursprogramma aan in samenwerking met het bedrijfsleven. In dit pogramma kun je productontwikkelingsuitdagingen in de praktijk aangaan in een uiterst interdisciplinaire setting.

Naast de Bachelor- en Masteropleidingen, leidt het Zernike Insitute ongeveer 150 promovendie op tot onafhankelijke, wetenschappers van hoog niveau. De belangrijkste component van de training is 'hands-on experience', werken aan je vaardigheden zij aan zij met de onderzoeksstaf van het instituut. Complementair aan dit initiatief biedt de Graduate School of Science and Engineering cursussen aan voor het ontwikkelen van je soft skills en overdraagbare vaardigheden zoals wetenschappelijk schrijven, presentatievaardigheden en taalcursussen.

Dus, ben je gepassioneerd over geavanceerde materialen voor het bottom-up ontwerpen van de toekomst?
Check dan onze informatie over de verschillende opleidingen door hieronder te klikken op een van de opties. En als je meer informatie nodig hebt, benader ons dan het liefst direct per e-mail aan zernike@rug.nl. We horen graag van je.

printView this page in: English