Skip to ContentSkip to Navigation
Research Ouderengeneeskunde
University Medical Center Groningen

CV Drs. Mieke Boelens

Drs. Mieke Boelens

Telefoonnummer  0503611541

e-mail : a.m.boelens int.azg.nl

 

Mieke Boelens volgde onder andere de Inservice opleiding tot A‑verpleegkundige , Kaderopleiding  en de studie Verplegingswetenschap.  Zij is verpleegkundige  en  ver­plegings­wetenschapper en werkt momenteel als stafmedewerker /verpleegkundig consulent  bij de Geriatrie.

Specifieke aandachtsgebieden zijn de  kwaliteit van ouderenzorg en verpleegkundige diagnosen bij ouderen. Zij is afgestudeerd  op het onderwerp kwaliteit van ouderenzorg. Allereerst heeft zij een literatuurstudie gedaan naar aspecten van kwaliteit van zorg voor ouderen binnen algemene ziekenhuizen. Vervolgens heeft het onderzoek bestaan uit het ontwikkelen, valideren en bepalen van de betrouwbaarheid van een meetinstrument voor de kwaliteit van de specifieke zorg voor ouderen in algemene ziekenhuizen. Met het meetinstrument  zijn op verschillenden verpleegafdelingen  van het Academisch Ziekenhuis Groningen metingen gedaan naar de kwaliteit  van de specifieke zorg voor ouderen.

Een ander interesse gebied is de  verpleegkundige diagnostiek bij ouderen ofwel  verpleegkundige diagnosen bij ouderen.  Mieke is mede auteur van het boekje ' De oudere patiënt verpleegkundige diagnosen en interventies, Academisch  Ziekenhuis Groningen, juli 2001.  Hierin worden 22 verpleegkundige diagnosen met bijbehorende interventies beschreven, die veel voorkomen bij ouderen.

Laatst gewijzigd:21 november 2012 09:15