Skip to ContentSkip to Navigation
ResearchKapteyn InstituteKapteyn Mobile Planetarium

Kapteyn Mobiele Planetarium

Het mobiele planetarium van het Kapteyn Instituut

Het Mobiele Planetarium is een opblaasbare koepel van 3,5 meter hoog en 6 meter doorsnede waarin aan de binnenkant interactieve films worden geprojecteerd van de sterrenhemel en al het moois in het heelal. De koepel is bedoeld voor educatieve doeleinden en zal daarom vooral worden ingezet voor schoolbezoeken. In de koepel past ongeveer een hele schoolklas.

Boek het planetarium

Als u interesse heeft in een bezoek van de koepel, kunt u het online aanvraagformulier invullen. Om teleurstelling te verkomen, is het verstandig eerst te kijken of de datum van uw voorkeur niet al reeds een boeking heeft. Dit kan door te kijken in de planetarium agenda. Meer informatie over o.a. kosten is te vinden onder "Meer informatie".

Let er wel op dat de koepel alleen binnen kan worden gebruikt; er is dus een lege ruimte van ten minste 7 bij 7 meter nodig met een hoog plafond. Het planetarium is bedoeld voor educatieve doeleinden en zal daarom vooral worden ingezet voor schoolbezoeken in de noordelijke provincies van Nederland. In de centrale/zuidelijke provincies wordt de dag begeleid door de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie met eenzelfde mobiel planetarium.

Laatst gewijzigd:16 november 2018 15:59
printView this page in: English