Skip to ContentSkip to Navigation
Research Integrated Research on Energy, Environment and Society | IREES Research Local Energy Communities: Responsible Innovation Towards Sustainable Energy (CO-RISE)

Blauwestad krijgt 'slimme bank' om telefoon of e-bike op te laden

13 juni 2017

Je elektrische fiets, tablet of telefoon opladen aan een bankje in de buitenlucht. Dat kan vanaf deze week in Blauwestad.

Blauwestad krijgt 'slimme bank' om telefoon of e-bike op te laden. Daar ligt een fietspad dat deels van zonnepanelen is gemaakt. De energie die wordt opgewekt, wordt geleverd aan een 'slimme bank'. Het bankje beschikt over een stopcontact, zodat mensen hun telefoon of e-bike kunnen opladen....lees verder.

Bron: RTV Noord

Terug naar nieuwsoverzicht.

Laatst gewijzigd:17 november 2020 11:23

Meer nieuws

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....

 • 28 augustus 2023

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.