Skip to ContentSkip to Navigation
Research Integrated Research on Energy, Environment and Society | IREES Research Local Energy Communities: Responsible Innovation Towards Sustainable Energy (CO-RISE)

Blauwestad krijgt 'slimme bank' om telefoon of e-bike op te laden

13 juni 2017

Je elektrische fiets, tablet of telefoon opladen aan een bankje in de buitenlucht. Dat kan vanaf deze week in Blauwestad.

Blauwestad krijgt 'slimme bank' om telefoon of e-bike op te laden. Daar ligt een fietspad dat deels van zonnepanelen is gemaakt. De energie die wordt opgewekt, wordt geleverd aan een 'slimme bank'. Het bankje beschikt over een stopcontact, zodat mensen hun telefoon of e-bike kunnen opladen....lees verder.

Bron: RTV Noord

Terug naar nieuwsoverzicht.

Laatst gewijzigd:17 november 2020 11:23

Meer nieuws

 • 26 april 2023

  Koninklijke onderscheidingen voor RUG-medewerkers

  Op woensdag 26 april zijn op voordracht van de RUG twee wetenschappers koninklijk onderscheiden. Mevrouw prof.dr. K.U. Loos is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Uit handen van burgemeester K. Schuiling ontving zij de...

 • 26 april 2023

  Cisca Wijmenga in Raad van Toezicht Hanzehogeschool

  Cisca Wijmenga treedt per 1 september 2023 toe tot de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool.

 • 25 april 2023

  Reactie op kamerbrief internationalisering

  Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft kennisgenomen van de Kamerbrief internationalisering in het hoger onderwijs die Minister Dijkgraaf op vrijdag 21 april naar de Tweede Kamer stuurde.