Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek Integrated Research on Energy, Environment and Society | IREES News

ESRIG viert 10 jarig bestaan met een bijzonder symposium

12 november 2022

angezien de 10e verjaardag van het prestigieuze ESRIG Institute in 2020 was, en er toen geen mogelijkheid was om dit te vieren vanwege de Covid-beperkingen, was er afgelopen donderdag alsnog een symposium voor medewerkers en PhD's bij de Energy Academy Europe van het ESRIG Institute. Er was een interessant en gevarieerd programma met verschillende sprekers als de nieuwe ESRIG directeur professor Nassar Kalantar-Nayestanaki. Professor Harro Meijer, oprichter van ESRIG, hield een indrukwekkende toespraak over de geschiedenis van ESRIG. Verschillende PhD's van alle ESRIG-afdelingen toonden een poster presentatie en gaven hierbij een korte pitch over hun onderzoeksthema's.

decoratieve afbeelding
Esrig symposium

De nieuwe ESRIG directeur prof. Nasser Kalantar-Nayestanaki gaf tijdens het ESRIG symposium 'acte de presence' en bedankte prof. Harro Meijer voor zijn jarenlange zeer waardevolle werk voor ESRIG. Prof. Harro Meijer heeft zijn functie als wetenschappelijk directeur van ESRIG vorige maand aan prof. Nasser Kalantar-Nayestanaki overgedragen en blijft binnen ESRIG werkzaam als voorzitter van het Centrum voor Isotopen Onderzoek (CIO), waar hij werkzaam is aan een nieuw project gericht op Hydrogen.

Beide ESRIG directieleden boden gisteren ten overstaan van een volle collegezaal namens ESRIG en de UG aan emeritus professor Ton Schoot Uiterkamp een zeer bijzonder geschenk aan. De grootste collegezaal van de Energy Academy Europe draagt vanaf nu de naam Ton Schoot Uiterkamp zaal.

decoratieve afbeelding
Ton Schoot uiterkamp zaal

Em. prof. Ton Schoot Uiterkamp was diep geroerd en sprak zijn dankbaarheid uit voor de bijzondere geste. Hij noemde tevens dat dit geschenk extra bijzonder voor hem was. Dit omdat hij eerder in 2017 een memo aan het faculteitsbestuur had gezonden. In de memo schreef hij dat de belangrijkste collegezaal in de Europe Energy Academy naar wijlen professor Wubbo Ockels genoemd zou moeten worden. Dit als een eervolle herinnering aan zijn belangwekkende werk. En dat er sinds een aantal maanden nu wel een Wubbo Ockels school is opgericht. Maar dat hij nu zelf vereerd is met zijn naamgeving aan de betreffende collegezaal.

decoratieve afbeelding
Emeritus professor Ton Schoot Uiterkamp

Voormalig VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon opende in 2018 het hoofdkantoor van het UN Global Center on Adaptation in het onderwijsgebouw van Energy Academy Europe in Groningen in 2018.

Het symposium bood veel nieuwe inzichten in de diverse onderzoeksvelden bij ESRIG. Het symposium werd door de aanwezige ESRIG medewerkers en PhDs als heel inspirerend ervaren.

Bekijk en like de post over het ESRIG Symposium op de ESRIG Linkedin pagina via het Linkedin icoontje hieronder:

Laatst gewijzigd:08 maart 2023 10:51
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...