Skip to ContentSkip to Navigation
Research The Groningen Research Institute for the Study of Culture (ICOG) Research Research centres Research Centre for Historical Studies (CHS)

MOES guest lecture by MART DE KRUIF, former Commander of the Royal Netherlands Army

When:We 14-02-2024 20:00 - 22:00
Where:Senate Room , Academy building

This guest lecture is hosted by the Groninger Instituut voor Midden- en Oost Europese Studies (Groningen Institute for Middle and Eastern European Studies). It will be held in Dutch.

Sinds 24 februari 2022 is Europa wreed ontwaakt uit een zelf ontworpen droom van gegarandeerde vrede en onwrikbare veiligheid. Terwijl de donkere wolken onmiskenbaar dichterbij kwamen sloot Europa de ogen, hardnekkig de droom in leven houdend. Die tijd is voorbij. De oorlog in Oekraïne en de oorlog in Gaza laten ons zien dat oorlog nog steeds realiteit is en vrede en vrijheid werkwoorden. En dit in een politieke context waarbij de discussie vooral gaat over het verdelen van welvaart, niet over het behoud ervan. Mart de Kruif gaat in over de context waarin we leven, waarom we collectief iedere dreiging verwaarloosd hebben, wat dat betekent voor onze toekomst en welk leiderschap er nodig is om ook de generaties na ons een leven in vrede en vrijheid te geven.

Aanmelden

Wij willen u vriendelijk verzoeken u aan te melden via e-mail: g.w.m.stoeten@rug.nl