De aardappel: van knol naar zaad
De aardappel is wereldwijd een van de belangrijkste voedselgewassen, maar laat zich moeilijk en maar langzaam verbeteren door middel van veredeling. Er is een methode om sneller te veredelen, waarbij nieuwe rassen in de vorm van zaad beschikbaar komen. Eigenschappen zoals weerstand tegen ziektes kunnen dan misschien gemakkelijker en sneller ingekruist worden. Maar wat zijn de gevolgen van deze vinding? Sjaak Swart van de RUG doet daar met zijn team onderzoek naar, in samenwerking met het Rathenau Instituut en de Wageningen Universiteit.
Meer informatie
- STINGS: the use and regulation of biotechnology in Africa
- Responsible innovation in Dutch potato breeding
Laatst gewijzigd: | 15 oktober 2020 14:25 |
Meer nieuws
-
06 juni 2025
India-Nederland Hydrogen Valley Fellowship-programma aangekondigd
Ter gelegenheid van Wereldmilieudag op 5 juni 2025 maakten het Indiase ministerie van Wetenschap en Technologie en de RUG gisteren de start bekend van een partnerschap voor het Hydrogen Valley Fellowship-programma. Dit programma biedt getalenteerde...
-
24 maart 2025
RUG 28e in World’s Most International Universities 2025 ranglijst
De Rijksuniversiteit Groningen is door Times Higher Education gerangschikt op de 28e plek in de World’s Most International Universities 2025 ranglijst. Daarmee laat de RUG instellingen als MIT en Harvard achter zich. De 28e plek betekent een stijging...
-
05 maart 2025
Vrouwen in de wetenschap
De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.