Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek Bernoulli Institute Calendar

TechTalks050 - Brain inspired computing

Wanneer:ma 15-04-2019 19:00 - 21:30
Waar:DOT Groningen, Vrydemalaan 2, Groningen

De ontwikkelingen op het terrein van de computerbreinen of breincomputer roept bij veel mensen verbazing en fascinatie op. Hoe ziet de toekomst er straks uit? Worden computers steeds slimmer? Kunnen de muis en het toetsenbord straks naar het museum? Tijdens deze eerste bijeenkomst vertellen twee sprekers over hun bijdrage aan deze nieuwe technologieën.

Wetenschapper Niels Taatgen (Rijksuniversiteit Groningen) doet onderzoek naar de volgende generatie computers die niet gebaseerd zal zijn op silicium chips, maar op nieuwe materialen geïnspireerd op het menselijk brein. Worden deze computers hiermee menselijker? Niels werkt aan deze vragen bij het centrum CogniGron van de Rijksuniversiteit Groningen.

Game designer Jan Jonk (GainPlay, Utrecht) ontwikkelt computerspellen die bestuurd worden door hersenactiviteiten. Brain Computer Interfaces (BCI) zijn ontwikkeld in de medische wetenschap maar worden steeds meer ingezet voor een breder publiek. Jan vertelt uit de praktijk van het Utrechtse bedrijf GainPlay hoe BCI gebruikt worden.

Programma (voertaal Nederlands)

19.00 uur            Inloop met koffie en thee
19.30 uur            Opening door onze host Rian van Diedenhoven
19.40 uur            TechTalks050 met Niels Taatgen en Jan Jonk
21.00 uur            Tijd voor vragen en discussie
21.30 uur            Borrel

Route en parkeren bij DOT

De bijeenkomsten van TechTalks050 vinden plaats in DOT Groningen, gelegen in het Ebbingekwartier. DOT is eenvoudig bereikbaar met de fiets of de bus. Mocht je toch met de auto willen komen, dan kun je je auto betaald parkeren in parkeergarage Boterdiep, op korte loopafstand van DOT.

View this page in: English