Skip to ContentSkip to Navigation
Research Arctic Centre Outreach IMAKA

Over Imaka

een (studie)vereniging voor wie geïnteresseerd is in de poolgebieden
.
.

Het ontstaan van IMAKA ligt bij de cursus Leven en overleven in het Poolgebied van 2001-2002. Een aantal studenten wilde méér dan wat aan informatie en kennis binnen het cursusprogramma van het Arctisch Centrum aangeboden kon worden en richtte daarom de studievereniging IMAKA op.

Hun doel was om studenten van de komende jaren extra informatie te bieden, aansluitend op het collegeaanbod en om geïnteresseerden in de poolgebieden samen te brengen en zo een netwerk op te bouwen op zowel zakelijk als sociaal niveau.

Het zoeken van onderwerpen en sprekers voor de IMAKA-avonden is daardoor vanaf het begin vooral het werk van studenten geweest: zij weten het beste wat zij óók nog willen weten naast datgene wat in de colleges aangeboden wordt.

Het streven is om zes keer per jaar een activiteit te organiseren – een lezing, een film, een workshop. Geïnteresseerden krijgen daarna via de mailinglist informatie over lezingen en activiteiten elders in Nederland, relevante publicaties, boekbesprekingen, tentoonstellingen, actuele ontwikkelingen in het poolgebied, interessante websites.

De Imaka organisatie bestaat momenteel uit de volgende personen:

Nienke Boschman, Jan de Groot, Renno Hokwerda, Wil Geven, Redmar Hein, Femke Bosscher en Annette Scheepstra.

Contact: imaka.info@gmail.com

Aanmelden voor de Imaka nieuwsbrief


IMAKA is de Nederlandse weergave van het Inuit woord "misschien, mogelijk"


Laatst gewijzigd:06 maart 2020 14:18