Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Law for society Publieksacademie

Publieksacademie lezing 'Letselschade' 23 mei 2022

Wanneer:ma 23-05-2022 19:00 - 21:00
Waar:Offerhauszaal Academiegebouw - Broerstraat, Groningen
Letselschade

Een amateurvoetballer die door een tackle zijn onderbeen en zijn werk kwijtraakte, krijgt geen schadevergoeding. Als je deelneemt aan een sportwedstrijd neem je volgens de wet bepaalde risico’s voor lief. Groningers bij wie twee keer aardbevingsschade aan hun huis werd vastgesteld, hebben recht op smartengeld.

Wanneer heb je als benadeelde partij c.q. slachtoffer precies recht op smartengeld? En hoe wordt de hoogte hiervan bepaald? Is er in Nederland sprake van ‘Amerikaanse toestanden’? Hoe komen dergelijke beslissingen tot stand?

De Publieksacademie gaat deze keer over letselschade. Hoogleraar en letselschadeadvocaat Arvin Kolder gaat in op letselschade bij sport en spel en legt uit hoe het in Nederland is geregeld met smartengeld. Jeff Biesma, die als senior-rechter veel van dergelijke zaken behandelt, belicht hoe rechterlijke beslissingen over letselschade ontstaan en waarvan deze afhankelijk zijn.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak

Met laagdrempelige lezingen komt de Publieksacademie voor de Rechtspraak tegemoet aan de grote belangstelling voor de rechtspraak. Deskundigen zoals rechters, officieren van justitie en hoogleraren vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de Rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie/Arrondissementsparket Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om te lezingen te kunnen volgen.