Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Onderwijs Praktische informatie Toelating en aanmelding

Toelating en aanmelding propedeuse

Voordat je ingeschreven kunt worden voor de studie Rechtsgeleerdheid moet je voldaan hebben aan twee typen voorwaarden: de wettelijke toelatingsvoorwaarden (zoals het hebben afgerond van een toelaatbare vooropleiding) en de inschrijvingsvoorwaarden van de onderwijsinstelling zelf. Aan onze faculteit kennen we twee van die inschrijvingsvoorwaarden: een tijdige aanmelding + deelname aan onze matchingsdag op locatie.

De procedure van aanmelding tot inschrijving kan echter best wat ingewikkeld zijn en daarom hebben we de procedure nader uitgewerkt in 9 praktische stappen, met deadlines. Let op: de procedure is aanzienlijk veranderd ten opzichte van vorig jaar!

Deze 9 stappen zijn alleen van toepassing op de Nederlandstalige opleiding Rechtsgeleerdheid en haar zes afstudeerrichtingen: Fiscaal Recht, Internationaal en Europees Recht, IT-recht, Juridische Bestuurskunde, Nederlands Recht en Notarieel Recht. Ben je geïnteresseerd in de Engelstalige opleiding International and European Law, klik dan op de Engelse versie van deze pagina (rechts boven op deze pagina).

Is iets toch nog niet duidelijk over de matching voor de Nederlandstalige opleiding, mail je vragen of opmerkingen dan naar onze facultaire matchingscoördinator: rechten.matching rug.nl.

Laatst gewijzigd:10 oktober 2019 10:45
printView this page in: English