Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News News Archive

Minicollege Adriaan Wierenga over coronawetgeving tijdens Publieksacademie voor de Rechtspraak

23 februari 2021

De online uitzending van Publieksacademie voor de Rechtspraak van donderdag 18 februari stond in het teken van coronawetgeving. Hoe zit het met ons recht in tijden van nood? Noodrechtspecialist Adriaan Wierenga duikt in de historie van onze noodwetgeving.

Een pandemie is niet nieuw en de WHO waarschuwde al lange tijd voor een nieuwe, wereldwijde pandemie. Waren we daar goed op voorbereid? En op welke wet zijn de coronamaatregelen die we nu hebben eigenlijk gebaseerd? Uiteraard gaat het ook over de avondklok. Hoe kan het dat zo’n ingrijpende maatregel mogelijk niet waterdicht geregeld is?

Hier de opname van de lezing door Adriaan Wierenga, met dank aan Dagblad van het Noorden.

Laatst gewijzigd:27 juli 2022 15:18

Meer nieuws

 • 21 maart 2023

  Ventiel voor onze verstopte rechtspraak

  Het Nederlandse juridische systeem lijdt aan een infarct. Rechtszaken stapelen zich op en slepen zich voort. Al bijna twee decennia lang onderzoekt én bepleit Laura Peters de invoering van procesafspraken in Nederland als ‘bypass’.

 • 01 februari 2023

  'Nederland is toe aan een nieuw stelsel van inkomensbescherming'

  Uit onderzoek, verricht door onderzoekers van de Faculteit Rechtsgeleerdheid en gefinancierd door Instituut GAK, volgt dat de universele benadering, berustend op gelijkwaardige bescherming op toereikend niveau voor alle leden van de samenleving,...

 • 29 november 2022

  Europese subsidie voor onderzoek naar informele economieën

  Dr. Francesco Giumelli, universitair hoofddocent Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties van de Faculteit der Letteren, en mr. dr. Pim Geelhoed, universitair hoofddocent Straf- en strafprocesrecht van de Faculteit...