Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Prof. mr. Huub Willems commissaris bij Ziggo

17 september 2014

Prof. mr. J.H.M. (Huub) Willems, hoogleraar corporate litigation aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG, is op 26 augustus 2014 benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Ziggo. De benoeming vond plaats op (versterkte) voordracht van de ondernemingsraad.

De beursgenoteerde vennootschap Ziggo is de grootste aanbieder van kabeltelevisie in Nederland, en voorziet bijna drie miljoen huishoudens van tenminste één dienst: 2.200.000 huishoudens van digitale televisie, 1.700.000 huishoudens van een breedbandverbinding en 1.300.000 huishoudens van telefonie.

De benoeming van prof. Willems, die op 26 augustus 2014 plaatsvond in de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van ZIGGO N.V. in Amsterdam, hangt samen met het openbaar bod dat de Engelse Liberty Global PLC, een dochtervennootschap van Liberty Global Inc. in de Verenigde Staten van Amerika, heeft uitgebracht op alle aandelen in Ziggo.

Liberty Global Inc. is ook de moedervennootschap van de in Amsterdam gevestigde UPC (United Pan-European Communications) Nederland B.V., een aanbieder van digitale televisie, kabeltelevisie, breedband, internet en telefoniediensten, die 1,7 miljoen huishoudens voorziet van televisie, internet en/of telefonie.

Het is de bedoeling dat Ziggo en UPC hun bedrijfsactiviteiten samenvoegen door middel van een fusie. De Joint Dutch Operations worden daarna voortgezet door Ziggo.

Voor de fusie is de goedkeuring van de Europese Commissie nodig, die uiterlijk 3 november 2014 wordt verwacht. Het commissariaat van prof. Willems gaat effectief in na gestanddoening van het openbaar bod.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:12 oktober 2017 12:33

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...