Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidCareers Services LawCareers Services Law / studentenStageActieStageplaats

Vinden van een stageplaats

Je stageplaats moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De stageplaats moet ruimschoots de kans geven op een oriëntatie op de beroepspraktijk door middel van eigen onderzoek naar aanleiding van juridisch relevante problemen. Als stagiair moet je werkzaamheden opgedragen krijgen die aansluiten bij de juridische opleiding.
  • De instantie waar je stage loopt stelt een stagementor aan, die verantwoordelijk is voor de begeleiding op de stageplaats.
  • De stage heeft een omvang van tenminste 160 uren, exclusief het schrijven van het verslag. Een aaneengesloten periode van vier weken van 40 uur heeft de voorkeur, maar in onderling overleg kan daarvan worden afgeweken.

Zoals al eerder genoemd is het de bedoeling dat je zelf een stageplaats regelt. Hieronder vind je tips voor het zoeken naar een stageplaats. Er zijn verschillende sites die je kunnen helpen bij het zoeken naar een stageplaats:

  • Aanbod stages
    Op het tabblad 'Career' krijg je een overzicht te zien van alle stages, carrière evenementen en vacatures die voor jou interessant zijn. Om goed te kunnen zoeken in het totale aanbod van stages in Career adviseren we je in te loggen in het achterliggende systeem waar al deze informatie in staat. Log in met je S-nummer en wachtwoord.
  • Daarnaast zijn er ook aanbieders van frequente en/of permanente stageplaatsen:

Overheid

Op de website Werkenvoornederland.nl vind je algemene informatie over de Rijksoverheid als werkgever en alle actuele vacatures.

Ministerie van Buitenlandse Zaken  

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Stage bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; het team Rechtsbescherming en Europa van de directie Wetgeving en Juridische Zaken heeft permanent plaats voor een stagiair(e); enthousiaste studenten Europees recht in de laatste fase van hun universitaire studie worden uitgenodigd te solliciteren.

Provincie Flevoland: op de afdeling Kabinet, Bestuurs,- en Juridische Zaken (KBJZ) zijn geregeld stageplaatsen beschikbaar.

Provincie Drenthe

Gemeente Groningen

Gemeente Midden-Drenthe: www.youtube.com/watch?v=i-ai3brJobs.

Dit filmpje is gemaakt door een stagiaire bij de gemeente Midden-Drenthe. Wat kun je nu verwachten als je bij de overheid gaat stagelopen? Op welke gebieden is de gemeente actief? Wat zijn de stagemogelijkheden? En niet onbelangrijk: hoe is de sfeer in het gemeentehuis van Midden-Drenthe? In dit filmpje wordt getoond dat werken bij een gemeente, in tegenstelling tot het beeld dat wel eens wordt geschetst, zeker niet saai is!

Advocatuur

Speciaaladvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor in Noord Nederland met deskundigheid op uiteenlopende rechtsterreinen, waaronder: ondernemingsrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, internationaal recht en sportrecht.

E-Legal incasso advocaten Ben je als rechtenstudent op zoek naar een studentstage in de advocatuur? Dan ben je voor jouw WO-rechten stage aan het juiste adres bij ons advocatenkantoor.

Houthoff Buruma is één van de grootste juridische dienstverleners in Nederland.

Huizingh Advocaten te Enschede, jong advocatenkantoor met twee advocaten werkzaam op het gebied van ondernemingsrecht, bouw en vastgoed.

Arnold + Siedsma Advocaten en Octrooigemachtigden te Amsterdam biedt stagemogelijkheid op het gebied van Intellectueel Eigendomsrecht (focus op merken-, octrooi- en auteursrecht en de procespraktijk).

Klos Morel Vos & Schaap te Amsterdam (IE-nichekantoor) biedt stagemogelijkheid op het gebied van Intellectuele Eigendom.

Stijl advocaten is een boetiek kantoor op het ruime gebied van het vastgoedrecht. Wij bedienen partijen in de professionele vastgoedmarkt, van aannemers en projectontwikkelaars tot gemeenten en andere (semi)overheden. Stijl advocaten is gevestigd in Amsterdam nabij het Hoofddorpplein. Meer informatie.

SOLV Advocaten te Amsterdam is gespecialiseerd op het gebied van ICT- en informatierecht. Het kantoor heeft doorlopend stageplaatsen beschikbaar.

Van Schaik | Van Elst | Van Dam Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor dat zich gespecialiseerd heeft in strafzaken.

Vondst Advocaten te Amsterdam is een gespecialiseerd IE en IT kantoor. Het kantoor heeft doorlopend stageplaatsen beschikbaar.

ICT Recht

ICTRecht B.V. te Amsterdam staat voor deskundig, praktisch en concreet juridisch advies op het gebied van internet en ICT. Wij zijn jong en dynamisch, en bieden veel ruimte voor originaliteit en eigen initiatief. Zie: ictrecht.nl/vacatures/juridische-stage-vacature. Neem voor deze stage ook contact op met de stagecoördinator van Recht & ICT mr. M.H. Paapst.

Considerati is een juridisch adviesbureau gespecialiseerd in ICT recht en beleid. We werken op het snijvlak van technologie en maatschappij en denken mee over zakelijke oplossingen voor juridische problemen. Wij hebben een kantoor in Amsterdam Noord van waaruit we overheden en bedrijven op internationaal niveau voorzien van advies. Zie: considerati.com/nl/considerati/vacatures. Neem voor deze stage ook contact op met de stagecoördinator van Recht & ICT mr. M.H. Paapst.

Penitentiaire Inrichting

De gevangenis (P.I) Norgerhaven in Veenhuizen heeft stageplaatsen van minimaal 3 maanden (en minimaal 3 dagen per week) voor een student(e) met bijzondere belangstelling voor sanctierecht, meer in het bijzonder het beklagrecht voor gedetineerden.

Organisaties

World Legal Forum: www.worldlegalforum.org/cms

Bij het Hague institute voor international law (HiiL) zijn door het jaar heen twee stageplaatsen beschikbaar.  

Bij het Centre for Law and Democracy (CLD) in Halifax, Canada zijn geregeld stageplaatsen beschikbaar. Belangstellenden moeten alvorens te solliciteren eerst contact opnemen met Dr. Antoon De Baets.

Stage bij de Nederlandse Bank te Amsterdam: www.dnb.nl/werken-bij/index.jsp

Mediastages: www.mediastages.nl.

Voor de PvdA in het Europees Parlement kun je een open sollicitatie versturen, voor een baan of stage, ook als er geen vacatures openstaan. Mail deze voorzien van een curriculum vitae naar de PvdA in het Europees Parlement. Bij elk type stage krijg je de gelegenheid om een week mee te gaan naar het Europees Parlement in Straatsburg.

Antillen

Voor een stage op de Antillen kan je beginnen met het Career Center van de Universiteit van de Nederlandse Antillen.

Kantoor Spigt Curaçao biedt doorlopend stageplaatsen  (zowel bij de ‘sectie’ belastingrecht als bij de advocaten) voor de duur van twee maanden aan gevorderde rechten studenten. De stagevergoeding is NAF 1.000 per maand. Huisvesting en transport dienen studenten zelf te verzorgen en regelen. Geïnteresseerden kunnen zich doorlopend melden bij Martine Hofhuis.

Stages bij HBN Law Nederlandse Antillen en Aruba: zie hbnlaw.com.

Vastgoedrecht

ICSadviseurs is een multidisciplinair adviesbureau op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Bij haar vestiging in Zwolle is doorlopend plaats voor een stagiair Rechten (WO).

Mededingingsrecht en economische ordeningsrecht

Studenten in de laatste fase van hun studie, bij voorkeur een master Europees- of Mededingingsrecht en met de ambitie te excelleren op één van deze expertisegebieden kunnen bij Defares stage lopen.

Voor stageplaatsen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)

Energierecht

Studenten die geïnteresseerd zijn in een stage bij de Gasunie, de NAM, Essent of vergelijkbare bedrijven, dan wel in de energiesector bij de overheid (in het bijzonder DTe) kunnen zich voor nadere informatie wenden tot mevrouw prof. mr M.Roggenkamp.

Financiële dienstverlening

Tijdens je studie al beter kennismaken met de praktijk in financiële dienstverlening? Welten heeft geregeld stageplekken voor enthousiaste studenten.
Zie www.welten.eu.

De Rabobank heeft stages ook op juridisch gebied. Alle stages van Rabobank zijn zichtbaar op www.rabobank.nl/werken.

Schuldhulpverlening

Zuidweg & Partners biedt minnelijke schuldhulpverlening aan ondernemers en ondernemers, waarbij een oplossing wordt geboden aan alle betrokken partijen. De vestiging te Drachten heeft doorlopend stageplekken voor enthousiaste studenten.

  • De website van de JFV Carrière Board biedt veel nuttige informatie over stages en biedt een stageoverzicht voor advocatuur en notariaat. Dit is een aanvulling op de aangeboden stageplaatsen genoemd in Career ConNEXT. Ook de overige studieverenigingen hebben soms stageplaatsaanbiedingen op hun website staan. Het kan handig zijn om op de website van de specifieke studievereniging, die zich specialiseert in de richting waarin jij stage wilt lopen, te kijken naar stageplaatsaanbiedingen. Binnen de faculteit kennen we de volgende studieverenigingen:

Laatst gewijzigd:18 oktober 2018 10:55
printView this page in: English