About us Faculty of Law Actueel In the media Archive In the media

Jan Brouwer: 'Hells Angels Haarlem is bijvoorbeeld al verdergegaan als MC Hardliners'

01 juni 2019
Prof. Jan Brouwer

De rechter noemt motorclub Hells Angels een criminele organisatie die in Nederland moet worden verboden. Dat lijkt slecht nieuws voor Hells Angels Kampen, het chapter waarvan burgemeester Koelewijn denkt dat het zich niet schuldig maakt aan criminele activiteiten. Is Kampen dan het heilige boontje van Hells Angels? Koelewijn heeft Hells Angels Kampen gevraagd hoe zij zelf een verbod op de club voor zich zien. Hoogleraar Jan Brouwer, expert op het gebied van motorbendes denkt dat Hells Angels Kampen misschien wel niets doet. ,,Het verbod is immers een lege huls, daarom ben ik er ook zo kritisch op. Je kan er niks mee, de uitspraak is niet onherroepelijk en de advocaat van Hells Angels kan de zaak jaren rekken. Daarnaast betreft het een verbod op de organisatie, niet op de chapters die zelfstandige rechtspersonen vormen’’, aldus Brouwer in de Stentor.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41