About us Faculty of Law Current Affairs In the media Archive In the media

Jan Brouwer: 'Dwangsom lijkt stand te houden bij rechter, efficiënt middel tegen drugsdealers en ondermijning'

11 mei 2019
Prof. Jan Brouwer

Voor het eerst heeft een rechter beslist dat een drugsdealer een dwangsom moet betalen. Ermelo heeft een landelijke primeur. Het gaat om een dealer die 5.000 euro moet neertellen vanwege het herhaaldelijk dealen van cocaïne en de drug GHB. Dat blijkt uit een recent vonnis van de bestuursrechter in Arnhem. Nog niet eerder oordeelde een rechter over de experimentele maatregel die een groot aantal Veluwse gemeenten recent invoerden om drugsdealers middels een dwangsom aan te pakken. Hoogleraar Algemene Rechtswetenschap Jan Brouwer noemt het vonnis ‘heel interessant’.  ,,Met de uitspraak van de rechter lijkt het middel efficiënt om drugsdealers en ondermijning aan te pakken”, zo zegt hij in De Stentor.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41