About us Faculty of Law Current Affairs In the media Archive In the media

Jan Brouwer: 'Als overheid en organisatie sta je toe dat mensen de uitoefening van grondrechten frustreren'

01 mei 2019
Prof. Jan Brouwer

Zonder de inzet van een politiecordon kon de veiligheid van de organisatie en deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling niet worden gegarandeerd. Dat zegt Mieke Damsma, burgemeester van Midden-Drenthe. Eerder deze week besloot zij in overleg met de politie en de organisatie de wandeltocht van Kamp Westerbork naar Groningen, bedoeld om geld in te zamelen voor het werk van de Stichting Vluchteling, te schrappen. De bedreigingen aan het adres van met name Dirk Mulder, directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waren te ernstig. Jan Brouwer, hoogleraar rechtswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, is het daar absoluut niet mee eens. ,,Op deze manier zet je de deur wagenwijd open voor lieden, die gaan dreigen en bedreigen als iets hen niet aan staat, want ze kunnen het tegenhouden', zo zegt hij in het Dagblad van het Noorden.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41