About us Faculty of Law Current Affairs In the media Archive In the media

Jan Brouwer: 'Algeheel verbod op gebruik van drugs in de openbare ruimte in strijd met de Opiumwet'

03 juli 2019
Prof. Jan Brouwer

Het gebruik van drugs in de openbare ruimte is steeds vaker verboden. Uit een inventarisatie van de NOS blijkt dat steeds meer gemeenten een algeheel verbod op drugsgebruik hebben afgekondigd voor publieke ruimte, zoals parken, pleinen of openbare gebouwen. Het gaat vooral om kleinere gemeenten die zo’n verbod op drugsgebruik hebben opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordeningen (APV). Volgens de Groningse hoogleraar Jan Brouwer is zo’n algeheel verbod op gebruik van drugs in de openbare ruimte in strijd met de Opiumwet. ‘Die wet stelt het gebruik expliciet niet strafbaar’, aldus de hoogleraar Algemene Rechtswetenschappen in de Volkskrant.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41