About us Faculty of Law Actueel In the media Archive In the media

Jan Brouwer: 'Agenten kunnen leden motorbendes niet dwingen hun jasje met logo uit te trekken'

06 juni 2019
Prof. Jan Brouwer

Hells Angels Motorcycle Club gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank dat de motorclub verboden wordt. Dat heeft de advocaat van Hells Angels vandaag laten weten. Volgens hem is er voldoende grond om beroep in te stellen. De rechtbank in Utrecht verbood eind mei in een civiele procedure de motorclub in Nederland. Na de uitspraak kwam er veel kritiek op het verbod. Dé expert op het gebied van motorbendes, hoogleraar Jan Brouwer, maakt gehakt van het verbod op de Hells Angels. Hij is naar eigen zeggen ‘heel kritisch’ op het besluit van de Utrechtse rechtbank van vandaag. Volgens hem hebben ‘agenten er nu niks aan’, zo zegt hij in het AD.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41