About us Faculty of Law Current Affairs In the media Archive In the media

Gerrit Voerman: 'Slechte verkiezingsresultaten hebben de SP nostalgisch gemaakt naar het verleden'

08 mei 2019
Prof. dr. Gerrit Voerman

In een harde campagnespot valt de SP Frans Timmermans aan. De tijd van ‘Stem voor’ lijkt voorbij. Met het opvallend harde spotje voor de Europese verkiezingen keert de SP terug naar twee oude partijtradities, zegt Gerrit Voerman, SP-kenner en hoofd van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) van de Rijksuniversiteit Groningen. De SP voert voor het eerst sinds twee decennia weer negatief campagne. En de partij richt zich, net als vroeger, tegen de oude rivaal: de PvdA. Voerman in de NRC: „In veel opzichten zien we een wederopstanding van de oude SP. De SP die tégen was. Deze tactiek doet denken aan de jaren tachtig en vroege jaren negentig, toen de PvdA het geliefde doelwit was."

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41