About us Faculty of Law Current Affairs In the media Archive In the media

Douwe Jan Elzinga: 'De kans dat Otten door een gecoördineerde actie niet gekozen wordt is klein'

26 april 2019
Prof. Douwe Jan Elzinga

Niets aan de hand. Dat was eerder deze week de houding van Thierry Baudet, voorman van Forum voor Democratie, nadat zijn partijgenoot en medeoprichter Henk Otten in een weekendkrant had laten weten dat de stijl van Baudet niet altijd de zijne is. Kan Otten, lijsttrekker voor de Eerste Kamerfractie, nog wel verder bij de partij? Wil hij nog voor Forum voor Democratie de senaat in of trekt hij zijn kandidatuur in? Eind mei kiezen de Statenleden de Eerste Kamerleden. De kans dat Otten dan door een gecoördineerde actie niet gekozen wordt, is volgens staatsrechtgeleerde Douwe Jan Elzinga van de Rijksuniversiteit Groningen "heel klein". Er is een theoretische kans, als alle Statenleden op de andere kandidaten stemmen. Maar het is ingewikkeld en nog nooit vertoond, zo zegt hij op NOS Nieuws.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41