About us Faculty of Law Current Affairs In the media Archive In the media

Douwe Jan Elzinga: 'CvdK Bovens had burgemeester Maastricht moeten waarschuwen voor mogelijke schijn belangenverstrengeling'

07 september 2019
Prof. Douwe Jan Elzinga

De Limburgse commissaris van de Koning Theo Bovens (CDA) had de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-Ter Strake moeten adviseren de koop van een huis van de Heerlense topambtenaar Wim Lousberg aan de gemeenteraad te melden en haar moeten waarschuwen voor mogelijke schijn van belangenverstrengeling. Dat vindt de Groningse hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga. ‘Een burgemeester kan niet volstaan met het zoeken van dekking bij de commissaris, want de betreffende commissaris kan zich ook vergissen en bij melding alleen aan hem blijft bovendien het punt voor de gemeenteraad verborgen’, aldus Elzinga in Binnenlands Bestuur.

Zie ook: Moreel compas CvdK Bovens lijkt te haperen (Binnenlands Bestuur)

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41