Thiescheffer en Pavillon laten weinig heel van werkwijze e-court

Kritiek op e-Court was er al vanaf het begin. De procedure was dan wel snel en goedkoop, maar niet transparant. Alle juridische bezwaren zijn nu op een rij gezet: een recht op een eerlijk proces en de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van de arbiters zijn niet gegarandeerd. Oud-RUG-studente Dorien Thiescheffer schreef een kritische scriptie over e-Court die in boekvorm verschijnt. Ook hoogleraar consumentenrecht Charlotte Pavillon kijkt bezorgd naar e-Court. E-Court zelf wijst in een reactie alle kritiek van de hand. Lees het artikel in Mr.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 09 juli 2020 10:46 |
Meer nieuws
-
28 augustus 2023
Liekuut | Herzie het rampen- en noodrecht ingrijpend vóór de volgende crisis
Mr. Adriaan J. Wierenga bepleit een grondige herziening en versimpeling van het staatsnoodrecht vóórdat de volgende crisis zich aandient. Een goede wet kan levensreddend zijn.
-
20 juni 2023
Recht op een gezonde mond
Dominique Mollet, promovendus Gezondheidsrecht, wil dat er door juridisch onderzoek meer aandacht komt voor mondgezondheid. Hiervoor werkt ze onder andere samen met de Aletta Jacobs School of Public Health.
-
26 mei 2023
Ben Feringa Impact Award 2023 uitgereikt aan George Azzopardi en Guru Swaroop Bennabhaktula
George Azzopardi en Guru Swaroop Bennabhaktula van de faculteit Science and Engineering hebben voor hun project ‘4NSEEK; Forensic Against Sexual Exploitation of Children’ de Ben Feringa Impact Award 2023 gewonnen. In de categorie ‘studenten’ ging...