Michel Vols twijfelt aan werking hennepconvenant: 'Aantal plantages neemt niet af en mensen worden dakloos gemaakt'

Woningcorporaties, energiebedrijven, belastingdienst en UWV, politie en gemeente werken samen om bewoners die een wietplantage in hun woning hebben te bestrijden. Dat doen ze in een hennepconvenant. De veronderstelde voordelen zijn samenwerking, maar de praktijk is weerbarstig. Hoogleraar openbare-orderecht Michel Vols twijfelt aan de werking van hennepconvenanten. 'Integendeel', zegt hij op NPO Radio1, 'het probleem van hennepplantages in woonwijken blijkt steeds groter te worden.'
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 22 oktober 2019 14:49 |
Meer nieuws
-
04 december 2019
Nieuw WODC onderzoek naar vermindering aantal procedures alimentatie
In opdracht van het WODC gaat een onderzoeksteam van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek doen naar het verminderen van het aantal procedures over alimentatie door vergroting van maatschappelijke acceptatie.
-
27 november 2019
Subsidie KNAW voor verbetering waterkwaliteit in Indonesië
De KNAW heeft in het kader van het programma ‘Anticipation Grants Indonesia – The Netherlands (ANGIN)’ een project gehonoreerd van een consortium onder leiding van mr. Albertjan Tollenaar.
-
22 november 2019
Preadvies UBO vereisten per EU-lidstaat
Europese antiwitwaswetgeving die in de afgelopen jaren tot stand is gekomen geeft veel extra taken aan onder andere bedrijven, banken en juridische dienstverleners.