Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Religion, Culture and Society Calendar

Een Dag Student Theologie

Wanneer:ma 03-03-2025 11:00 - 16:00
Waar:Faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij (Oude Boteringestraat 38, Groningen)

Denk je erover na om Theologie te gaan studeren? Wil je echt een goed beeld krijgen van wat deze studie in Groningen inhoudt, en ben je benieuwd waarin deze opleiding zich onderscheidt van andere opleidingen? Kom dan naar Eén Dag Student!

De faculteit
Welkom op Een Dag Student!

In de opleiding Theologie bestudeer je het christendom, evenals het jodendom en de islam, vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken, zoals: (kunst)geschiedenis, filosofie, psychologie, sociologie en taalkunde. Je analyseert en interpreteert religieuze teksten en andere historische bronnen van het geloof in hun oorspronkelijke taal. Je bestudeert de politieke, sociale en culturele context waarin wereldreligies zijn ontstaan, en de wijze waarop deze de huidige wereld hebben vormgegeven.

Daarnaast leer jij je kritisch te verhouden tot grote maatschappelijke uitdagingen waar we in de 21e eeuw voor staan. Zoals de impact van klimaatverandering. Of wetenschappelijke ontwikkelingen in genetische manipulatie en kunstmatige intelligentie. Waar begint menselijk leven, en waar eindigt het? Theologie is altijd een belangrijk kader geweest van waaruit mensen over ethische vragen hebben nagedacht, ook nu. Binnen de opleiding Theologie leer jij je verhouden tot deze grote maatschappelijke thema's. Met kennis, inzicht en expertise.

Een Dag Student

Op deze dag volg je proefcolleges van enkele vakken die worden aangeboden binnen de opleiding Theologie, waaronder een vak die we aanbieden i.s.m. de Protestantse Theologische Universiteit, binnen het zogenaamde PThU-traject. Hierdoor weet je dus goed wat je kunt gaan verwachten wanneer je Theologie in Groningen gaat studeren. Je maakt deze dag dus echt kennis met de inhoud van de studie. Daarnaast neem je alvast een voorproefje op het studentenleven aan de faculteit. En uiteraard is er heel de dag genoeg tijd om studenten, docenten en studieadviseurs het hemd van het lijf te vragen.

De dag is gratis en is inclusief lunch.

Proefcolleges
Docenten
Wordt later bekend gemaakt.

In het kort

Wanneer:
Maandag 3 maart 2025, 11:00-16:00 uur
Waar:
Faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij (Oude Boteringestraat 38, Groningen)
Waarom:
Om erachter te komen of de studie Theologie iets voor jou is
Vragen:
Dik Kootstra: 06 2969 8049 of communications.rcs rug.nl

Meer informatie over Theologie

College op de faculteit
Persoonlijke aandacht tijdens college dankzij kleinschalig onderwijs