Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Hier kunt u zoeken naar berichten van de afgelopen twee jaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 12*

Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres
Datum:12 januari 2024

Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens het congres in de Akerk, waarmee zijn 25-jarige ambtsjubileum werd gevierd, ontving hij de decoratie uit handen van burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Groningen.

Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?
Datum:05 december 2023

Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse demonstratierecht en vergelijkt het met verschillende Europese landen. ‘Er is in Nederland weinig ruimte om het demonstratierecht te beperken op grond van andere fundamentele rechten, zoals het recht op privacy.’

Invitation to join the 'Applied AI' community
Datum:23 november 2023

The remarkable progress in artificial intelligence (AI) is transcending boundaries and finding invaluable applications across diverse academic disciplines. Recognizing the transformative potential of AI, we are proud to introduce the new theme, 'Applied AI,' at the Jantina Tammes School.

Liekuut | Herzie het rampen- en noodrecht ingrijpend vóór de volgende crisis
Datum:28 augustus 2023

Mr. Adriaan J. Wierenga bepleit een grondige herziening en versimpeling van het staatsnoodrecht vóórdat de volgende crisis zich aandient. Een goede wet kan levensreddend zijn.

Recht op een gezonde mond
Datum:20 juni 2023

Dominique Mollet, promovendus Gezondheidsrecht, wil dat er door juridisch onderzoek meer aandacht komt voor mondgezondheid. Hiervoor werkt ze onder andere samen met de Aletta Jacobs School of Public Health.

Ben Feringa Impact Award 2023 uitgereikt aan George Azzopardi en Guru Swaroop Bennabhaktula
Datum:26 mei 2023

George Azzopardi en Guru Swaroop Bennabhaktula van de faculteit Science and Engineering hebben voor hun project ‘4NSEEK; Forensic Against Sexual Exploitation of Children’ de Ben Feringa Impact Award 2023 gewonnen. In de categorie ‘studenten’ ging Nine van den Wijngaard van de Faculteit Rechtsgeleerdheid er met de eer vandoor.

Impact: Hoe procesafspraken strafzaken kunnen versnellen
Datum:15 mei 2023

De komende weken introduceren de genomineerden voor de Ben Feringa Impact Award 2023 zichzelf en hun impactvolle onderzoek of project. Deze week: Laura Peters genomineerd in de categorie onderzoeker voor haar onderzoek ‘procesafspraken in strafzaken.’

Liekuut | Beperkte keuze staat verduurzaming in de weg
Datum:08 mei 2023

Het kabinet verhoogde de afgelopen jaren de energiebelasting voor aardgas en verlaagde die voor elektriciteit. De overheid wil hiermee stimuleren dat huishoudens vaker kiezen voor elektrische warmteopties, zoals warmtepompen, of elektrisch koken. Mooi idee, maar, zegt Marlies Hesselman, docent Internationaal Recht, we moeten opletten dat iedereen mee kan blijven doen. Want wanneer het om energie gaat, gaat het niet om de keuzes die mensen wíllen maken, maar om de keuzes die mensen kúnnen maken.

Impact: Omgaan met ‘veelklagers’ in het advocatentuchtrecht
Datum:08 mei 2023

De komende weken introduceren de genomineerden voor de Ben Feringa Impact Award 2023 zichzelf en hun impactvolle onderzoek of project. Deze week: Nine van den Wijngaard, genomineerd in de categorie student voor haar scriptie, 'Klagen over advocaten als bezigheidstherapie. Een onderzoek naar juridische mogelijkheden die de deken heeft om op te treden tegen veelklagers in het advocatentuchtrecht.'

Koninklijke onderscheidingen voor RUG-medewerkers
Datum:26 april 2023

Op woensdag 26 april zijn op voordracht van de RUG twee wetenschappers koninklijk onderscheiden. Mevrouw prof.dr. K.U. Loos is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Uit handen van burgemeester K. Schuiling ontving zij de onderscheiding in het Stadhuis van de gemeente Groningen. Daarnaast is de heer prof.dr. G.J. Vonk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding thuis in zijn woonplaats Steenbergen uitgereikt door burgemeester K. Smid van de gemeente Noordenveld.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.