Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Podcast over ecologisch onderzoek naar effecten zonneparken: interview met ecoloog dr. ir. Raymond Klaasen.

Ik denk dat dit het écht bijzondere is van dit onderzoek’ zegt dr. ir. Raymond Klaassen
23 december 2022
Raymond Klaassen
Ecoloog rr. ir. Raymond Klaassen. Foto: Marco in 't Veldt

Wij zoeken heel erg de diepgang...we willen echt weten waarom bepaalde soorten wel of niet voorkomen, vertelt dr. ir. Raymond Klaassen in de 20voor12 Podcast, over het onderzoek dat promovendus Sylvia de Vries onder zijn begeleiding doet.

''We zijn niet tevreden als je kan laten zien dat je vanuit de uitgangssituatie van landbouw – wat een vrij slechte uitgangssituatie is qua biodiversiteit, dat je dan meer biodiversiteit hebt gecreeerd, dat is namelijk niet de uitdaging, dat is niet zo moeilijk. Het is eigenlijk vrij gemakkelijk als je een gebied hebt waar door landbouw de biodiversiteit heel erg achteruit is gegaan, om daar meer biodiversiteit te krijgen. Maar om specifiek díe biodiversiteit te stimuleren die op die plek hoort, dat is waar wij eigenlijk voor gaan. Dat is een andere uitdaging dan waar andere zonneparkontwikkelaars mee bezig zijn. Ik denk dat dit het écht bijzondere is van dit onderzoek’ dr. ir. Raymond Klaassen.

Laatst gewijzigd:09 juni 2023 16:52

Meer nieuws

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....