About us Latest news News News articles

Kinderburgemeester Fatoumata ambassadrice van Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

02 november 2022

De nieuwe kinderburgemeester van Groningen, Fatoumata, heeft zich als ambassadeur verbonden aan de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG.

Deze zomer is Fatoumata verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Groningen en in september is ze begonnen. Eén van haar nieuwe activiteiten is het ambassadeurschap van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Zo aangenaam mogelijk

Fatoumata heeft het ambassadeurschap overgenomen van de vorige Kinderburgemeester Samuel. Fatoumata: ‘Ik ben ambassadrice geworden omdat ik vind dat het verblijf in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk moet zijn voor kinderen. Wie in het ziekenhuis groot is geworden, is niet meer klein te krijgen.’

Tekst gaat verder na de foto

Kinderburgermeester Fatoumata

Verhaal verder vertellen

Barbara Baijens, Coördinator Fondsenwerving van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: ‘Al een aantal jaar hebben we de eer dat de kinderburgemeester van Groningen zich aan ons verbindt en daar zijn we enorm trots op. Fatoumata kan ons goed helpen om ons verhaal verder te vertellen en kan ons ondersteunen bij diverse activiteiten in en voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Zo heeft Fatoumata de laatste editie van "Fietsen voor het zieke kind" officieel geopend. Een evenement dat afgelopen week plaatsvond en een recordbedrag heeft opgehaald voor het Beatrix Kinderziekenhuis: €20.287,-’

De ambtsperiode van Fatoumata loopt tot en met september 2023. Fatoumata krijgt hulp van Finn: hij is gekozen tot loco-kinderburgemeester.

UMCG Banner
Laatst gewijzigd:02 november 2022 15:02