Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Kinderburgemeester Fatoumata ambassadrice van Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

02 november 2022

De nieuwe kinderburgemeester van Groningen, Fatoumata, heeft zich als ambassadeur verbonden aan de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG.

Deze zomer is Fatoumata verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Groningen en in september is ze begonnen. Eén van haar nieuwe activiteiten is het ambassadeurschap van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Zo aangenaam mogelijk

Fatoumata heeft het ambassadeurschap overgenomen van de vorige Kinderburgemeester Samuel. Fatoumata: ‘Ik ben ambassadrice geworden omdat ik vind dat het verblijf in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk moet zijn voor kinderen. Wie in het ziekenhuis groot is geworden, is niet meer klein te krijgen.’

Tekst gaat verder na de foto

Kinderburgermeester Fatoumata
Kinderburgermeester Fatoumata

Verhaal verder vertellen

Barbara Baijens, Coördinator Fondsenwerving van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: ‘Al een aantal jaar hebben we de eer dat de kinderburgemeester van Groningen zich aan ons verbindt en daar zijn we enorm trots op. Fatoumata kan ons goed helpen om ons verhaal verder te vertellen en kan ons ondersteunen bij diverse activiteiten in en voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Zo heeft Fatoumata de laatste editie van "Fietsen voor het zieke kind" officieel geopend. Een evenement dat afgelopen week plaatsvond en een recordbedrag heeft opgehaald voor het Beatrix Kinderziekenhuis: €20.287,-’

De ambtsperiode van Fatoumata loopt tot en met september 2023. Fatoumata krijgt hulp van Finn: hij is gekozen tot loco-kinderburgemeester.

UMCG Banner
Laatst gewijzigd:13 december 2022 16:42

Meer nieuws

 • 26 januari 2023

  Omvangrijk medisch proefschrift presenteert voorspellers voor chronische darmziekten

  UMCG-promovendus Arno Bourgonje (26) schreef misschien wel het meest omvangrijke medische proefschrift dat ooit in Nederland is verschenen.

  Bourgonje deed onder supervisie van vier promotoren van de UMCG-afdelingen Maag-, Darm-, en Leverziekten en...

 • 23 januari 2023

  Videocollege Roelof Hut: moeite met opstaan? Zo word je een ochtendmens

  In dit videocollege van de Universiteit van Nederland vertelt neurowetenschapper Roelof Hut (Rijksuniversiteit Groningen, UMCG) over de biologische klok. Kun je een ochtendmens worden? Bekijk dit videocollege voor tips!

 • 16 januari 2023

  Eenzaamheid en depressie

  Blue Monday is de naam die ooit is gegeven aan de zogenaamd deprimerendste dag van het jaar. De RUG wil op deze dag graag aandacht geven aan onderzoek naar depressie. Is er een relatie tussen eenzaamheid en depressie, wat is dit dan precies en wat...