Beleef de Nacht bij de Rijksuniversiteit Groningen
Op 29 oktober 2022 wordt de achttiende editie van de Nacht van de Nacht georganiseerd, een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties. Het doel van de Nacht van de Nacht is om Nederland donkerder en duurzamer te maken. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd.
Open huis RUG
Ook de RUG opent haar deuren voor het publiek. In de Bernoulliborg is een uitgebreid programma voor zowel kinderen als volwassenen. Bij goed weer zullen er telescopen buiten staan, maar ook bij slecht weer is er genoeg te beleven.

Vanaf 19:00 uur zijn er rondleidingen door de Blaauw sterrenwacht, zowel in het Nederlands als in het Engels. In het mobiel planetarium kunnen bezoekers mee op reis door het universum. Voor de kinderen is er een astronomische knutselhoek.
Lezingen
Daarnaast zijn er een aantal lezingen. Altijd al willen weten waar de sterren ’s nachts zijn, hoe ver weg ze staan en of onze zon ook een ster is? Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar oud zal sterrenkundige Jeffrey Bout een lezing geven getiteld 'Sterren in het heelal'. Verder zal sterrenkundige dr. Migo Mueller meer vertellen over de ruimtetelescoop James Webb die afgelopen december de ruimte in is geschoten. Deze lezing zal in het Engels gegeven worden.
Programma
Vanaf 19:00 Rondleiding Blaauw Sterrenwacht (elk half uur - EN/NL)
Vanaf 19:00 Planetariumshow (elke drie kwartier - NL)
19:00-19:30 Kinderlezing 'Sterren in het heelal' door Jeffrey Bout (NL)
19:45-20:15 Kinderlezing 'Sterren in het heelal' door Jeffrey Bout (NL)
20:30-21:00 Lezing 'James Webb Space Telescope' door dr. Migo Mueller (EN)
21:30-22:00 Lezing 'James Webb Space Telescope' door dr. Migo Mueller (EN)
Voor de rondleidingen in de Sterrenwacht en de Planetariumshows kunt u zich (gratis) aanmelden via Nacht van de Nacht (Eventbrite). Inschrijven voor de lezingen is niet nodig.
Locatie: Bernoulliborg (Nijenborgh 9, 9747 AG Groningen)
Tijd: 19:00-23:30

Laatst gewijzigd: | 27 oktober 2022 15:57 |
Meer nieuws
-
01 juli 2025
‘Geef zeehonden de ruimte’
De Waddenzee verandert voortdurend. De lokale dieren hebben adaptaties nodig om te overleven in een omgeving die is vormgegeven door de getijden. Door de zeehonden in het gebied te onderzoeken zijn PhD-onderzoekers Margarita Méndez-Aróstegui en...
-
30 juni 2025
David Lentink partner in internationaal onderzoeksproject naar diernavigatie
Prof. dr. David Lentink is partner in het NaviSense project dat van de Duitse overheid 54,7 miljoen euro toegekend heeft gekregen voor onderzoek naar de mechanismen die dieren gebruiken om te navigeren en hoe deze mechanismen technologie kunnen...
-
26 juni 2025
Prof. Adri Minnaard ontvangt RSC Chemistry Biology Interface Horizon Prize met Lipidomics team
Prof. dr. Adri Minnaard is met het ‘Lipidomics Team’ waar hij deel van uitmaakt, uitgeroepen tot winnaar van de Chemistry Biology Interface Horizon Prize van de Royal Society of Chemistry (RSC).