Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Bekijk RUG-bouwprojecten Rechtsgeleerdheid en Feringa Building op zaterdag 18 juni

03 juni 2022

Ieder jaar stellen leden van Bouwend Nederland kleine en grote bouw- en infraprojecten open voor publiek tijdens de landelijke Dag van de Bouw. Ook de bouwplaatsen van twee bouwprojecten van de Rijksuniversiteit Groningen zijn dit jaar te bezichtigen: Feringa Building en Faculteit Rechtsgeleerdheid (Oude Boteringestraat 18). Iedereen is welkom om de bouwprojecten te bezoeken op zaterdag 18 juni 2022 tijdens de feestelijke Dag van de Bouw.

Spring door naar:

Bezoek RUG-bouwprojecten tijdens Dag van de Bouw op 18 juni 2022
Bezoek RUG-bouwprojecten tijdens Dag van de Bouw op 18 juni 2022

Feringa Building | 10.00 - 15.00 uur

Aannemers Ballast Nedam en De Groot-Lammerink Installatie openen de bouwplaats van het imposante bouwproject Feringa Building in Groningen: het nieuwe onderwijs- en onderzoeksgebouw voor de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. Het gebouw van Ector Hoogstad Architecten kenmerkt zich door veel glas en krijgt de vorm van drie aaneengeschakelde V-vleugels. Het gebouw zal zo'n 1400 studenten en 850 medewerkers huisvesten. Naast kantoor- en collegeruimtes zal het gebouw ook een breed scala aan bijzondere laboratoria bevatten, waaronder fysische, (bio)chemische en trillingsvrije labs.

Uniek moment om de bouwplaats te bezoeken
Dit is een bijzonder moment om Feringa Building te kunnen bezoeken: naar verwachting is het enorme luchtkussendak boven het atrium is dan net geplaatst. Verder zijn de contouren van de binnenvertrekken (laboratoria, kantoren, onderwijszalen etc.) goed herkenbaar doordat veel binnenwanden zijn geplaatst. Ook de gevelcontouren zijn steeds meer panelen van de kenmerkende wybertjesgevel.

Tijdens de rondgang kunt u het gebouw bezichtigen via een vastgestelde route. Uiteraard staan de koffie, thee en limonade voor u klaar! Een unieke kans om op een bouwplaats rond te lopen waar het normaal gesproken verboden toegang is. U bent van harte welkom tussen 10.00 en 15.00 uur.

Faculteit Rechtsgeleerdheid | 10.00 - 13.00 uur

Ook het verbouwproject aan de Oude Boteringestraat 18, waar aannemer Visser & Smit Bouw bezig is om de voormalige Openbare Bibliotheek geschikt te maken voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid, staat open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw.

De grootste veranderingen aan dit voormalige bibliotheekgebouw zijn de opbouw van een vierde verdieping, een nieuwe patio voor meer daglicht in de voorheen donkere bibliotheekruimtes, het toevoegen van een fietsenentree en het integreren daarvan met een bestaande zij-entree. In het gebouw komt een oefenrechtbank voor rechtenstudenten, diverse onderwijszalen en veel ruimte voor ontmoeting. Meer over het ontwerp (impressies en video).

Op dit moment worden openingen gemaakt in de grote vloervelden, zodat meer daglicht het gebouw binnenkomt. Zie ook deze video:

Laatst gewijzigd:03 november 2022 11:50
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...