Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Naila Loudini wint Anner Award 2022 en Roelof Stoelwinder wint Rabo Ondernemersprijs

15 juni 2022

De Anner Award, een prijs ter waarde van 10.000 euro voor studenten met een ondernemershart, ging gisteren naar Naila Loudini (Rijksuniversiteit Groningen). De Rabo Ondernemersprijs ging naar Roelof Stoelwinder (Hanzehogeschool). Beide ondernemers pitchten hun startups Aletta Solutions en LOLA,  glansrijk voor Groningse ondernemers, studenten, docenten en andere geïnteresseerden tijdens de Grand Final in het Forum Groningen.

Uit de aanmeldingen selecteerde een jury tijdens de halve finale op 19 mei, die in de vorm van een Dragons Den heeft plaatsgevonden, vijf finalisten. Deze studentondernemers pitchten op het gave podium in het Forum Groningen hun bedrijf aan de jury, bestaande uit juryvoorzitter Andre de Vries (directeur Rabobank MKB), Harjan van der Linde (Startup & Scale-up Banker Noord & Oost Nederland), Rafaël Redczus van Berkel (Yellowbird & N8W8), Saskia IJszenga (INSIDE business & brands) en Ed Huibers (World Wide Lighting).

Winnaar Anner Award 2022

Naila Loudini studeert Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen en is de co-founder van Aletta Solutions. Aletta Solutions zet klinische vragenlijsten om in een conversatie chatbot, aangedreven door AI en gebaseerd op een grote visie: betere gezondheidszorg leveren aan patiënten. Voor Naila en haar team gaat ondernemen niet alleen om het bouwen van het beste technologische hulpmiddel, maar ook om met je bedrijf deel uit te maken van het grote geheel en je te omringen met de juiste mensen.

Winnaar Rabo Ondernemersprijs 2022

Roelof Stoelwinder studeert Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool Groningen en hij is de founder van Lola (voorheen Cuppa). Door een slim statiegeldsysteem te ontwikkelen voor bijvoorbeeld koffiebekers en afhaalmaaltijden helpt hij de wereld af van wegwerpverpakkingen. Het is zijn missie om het voor consumenten en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk te maken om te kiezen voor herbruikbare verpakkingen. Samen met zijn team maakt hij er een succesvol bedrijf van door uitgebreid te testen, en goed te luisteren naar ondernemers en consumenten. Bekijk hier zijn pitch.

Ondernemerschap vanuit het hart

De jury was enthousiast over de vijf presentaties en noemden alle finalisten winnaars, die enorme stappen hebben gemaakt de afgelopen weken. Over Naila zei de jury:

Naila toonde lef met haar pitch en heeft een innovatie die we nodig hebben in de toekomst. Ze komt buitengewoon visionair over, ze doorbreekt barrières en dat zagen we terug in haar uitspraak: “Don’t follow your dreams, chase them!”

Over Roelof:

LOLA is een bedrijf die we nodig hebben in deze tijd om verspilling tegen te gaan. Roelof is klaar om nu te starten, zijn product is technisch haalbaar en heeft een goed doordacht plan om op te schalen.

De tweede prijs van de Rabo Ondernemersprijs, ter waarde van 4.000 euro, ging naar Justin Jager, student Built Environment aan de Hanzehogeschool en de derde prijs, ter waarde van 3.000 euro naar Vincent Huisma, student HBO-ICT aan de Hanzehogeschool.

Over de prijzen 

De Anner Award is een eerbetoon aan een studentondernemer Anner van der Mheen, opgezet in 2011 door het netwerk rond Anner. Anner was een bijzondere, bevlogen ondernemer en student aan de Hanzehogeschool. Tijdens zijn stage werd hij onverwachts ziek en overleed. Om alles waar hij voor stond voort te laten leven, is deze jaarlijkse prijs ingesteld. De Rabo Ondernemersprijs bestaat sinds 2019 en is een initiatief om ondernemerschap te stimuleren. Een aanmoediging om studentondernemers van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen te ondersteunen en te laten groeien.  

Ondernemerschap bij de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit

Het Marian van Os Centre of Expertise Ondernemen van de Hanzehogeschool en de University of Groningen Centre of Entrepreneurship (UGCE) leveren met hun ondernemerschapsprogramma's een bijdrage aan de economische ontwikkeling van de noordelijke regio. Door een ondernemende houding en innovatief denken te stimuleren bij studenten wordt er geïnvesteerd in de professionals van de toekomst. Daarnaast worden studenten en ondernemers van buiten de kennisinstellingen met een veelbelovend bedrijfsidee ondersteund en begeleid bij het ontwikkelen, starten en groeien van hun eigen bedrijf. Om die reden is er ook een studentenplatform op de Hanzehogeschool Groningen, BusinessMatch Groningen. Zo werken de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen aan de werkgelegenheid van morgen.

Meer informatie

  • Evanya Breuer, woordvoerder Hanzehogeschool, tel. (050) 5955656 / pers org.hanze.nl
  • University of Groningen Centre of Entrepreneurship, entrepreneurship rug.nl
Laatst gewijzigd:14 februari 2024 12:18
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...