Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Bachelor Filosofie Groningen: Topopleiding

16 november 2021
Bachelor Filosofie RUG: Topopleiding Keuzegids 2022

Onze bacheloropleiding Filosofie heeft opnieuw het label Topopleiding gekregen.

Dat staat in de onlangs gepubliceerde Keuzegids Universiteiten 2022. Op de categorieen: Inhoud, Docenten, Toetsing en Sfeer behaalde onze bacheloropleiding de score ++ (ruim boven het gemiddelde). Dat betekent dat onze studenten in de Nationale Studenten Enquete hebben aangegeven zeer tevreden te zijn over deze aspecten van de opleiding.

Met afstand de beste

De totaalscore voor de Groningse bacheloropleiding Filosofie is dit jaar 83. De eerstvolgende op de ranglijst zijn de bacheloropleidingen van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en die van de Tilburg Universiteit, die op een gedeelde tweede plaats staan met 74 punten.

Over de Keuzegids

De oordelen zijn gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE). De NSE 2021 is afgenomen met een compleet herziene vragenlijst, waardoor wij dit jaar nieuwe thema’s hebben samengesteld voor de studentenoordelen. De oordelen van dit jaar kunnen daarom niet een-op-een vergeleken worden met de oordelen van voorgaande jaren.

De Keuzegids Universiteiten 2022 kent het label Topopleiding toe aan bacheloropleidingen die in de beoordeling een totaalscore van 75 punten (van de 100) of meer halen.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:17 augustus 2023 12:44

Meer nieuws

 • 01 juli 2024

  Liekuut | Sociale media zijn ondemocratisch en dat is problematisch

  De Europese Unie heeft afgelopen voorjaar twee grote privacywetten aangenomen, de Digital Services Act (DSA) en de Digital Markets Act (DMA). De eerste gaat vooral over bescherming van gebruikers en over moderatie en de laatste over de concurrentie...

 • 21 mei 2024

  Wie iets verkeerd doet, verdient straf. Toch?

  Wanneer is iemand precies verantwoordelijk voor zijn of haar daden? En is straffen altijd de meest constructieve optie? Filosofe Daphne Brandenburg pleit voor iets meer nuance. Volgens haar zouden we meer moeten kijken naar de manier waarop we...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...