Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

ENW-KLEIN-subsidie voor Dr. Monshizadeh

10 februari 2021

Dr. Nima Monshizadeh van het Engineering and Technology Institute Groningen (ENTEG) heeft een ENW-KLEIN-subsidie ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ter waarde van EUR 295.000. De subsidie is voor zijn project ‘Quenching the thirst for privacy: a system-theoretic approach’.

Slimme huizen en gebouwen, intelligente transportsystemen en geautomatiseerde systemen worden allemaal een onmisbaar onderdeel van ons leven. Het vermeende doel van deze opkomende geavanceerde technologieën is om ons ‘comfort’ te bieden. Om zoveel comfort te krijgen en de prestaties van moderne technologische apparaten te verbeteren, is de privacy echter opgeofferd. Dit komt voort uit het feit dat het verzamelen van gegevens en het uitwisselen van informatie de hoeksteen van onze gemoderniseerde samenleving zijn gaan vormen. "Daarom moeten we een stap terug doen en de bouwstenen van de state-of-the-art algoritmen, methodologieën en apparaten opnieuw onderzoeken vanuit het oogpunt van privacy", zegt Monshizadeh. Hoewel privacy-problemen doorgaans worden aangepakt in statische databases, wil Monshizadeh de privacyaspecten van het streamen van gegevens onderzoeken, met name de gegevens die worden gegenereerd door dynamische systemen.

ENW-KLEIN

De ENW-KLEIN-subsidie biedt onderzoekers de mogelijkheid om wetenschappelijke innovaties tot stand te brengen die de basis kunnen vormen voor de onderzoeksthema's van de toekomst.

ENW-KLEIN-subsidie voor Dr. Monshizadeh
ENW-KLEIN-subsidie voor Dr. Monshizadeh
Laatst gewijzigd:10 februari 2021 09:52
View this page in: English

Meer nieuws

  • 07 mei 2024

    Lezing met aanstaand Eredoctor Gerrit Hiemstra op 24 mei

    Ter ere van zijn eredoctoraat heeft FSE Hiemstra uitgenodigd een lezing te geven met de titel 'Science, let's talk about it' in de ochtend van 24 mei

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 29 april 2024

    Behind the scenes: hoe studenten van de RUG en Hanze samen een Marsrover ontwikkelen

    Dit jaar doen de studenten van het Makercieteam mee aan de fysieke editie van de European Rover Challenge in Polen. Lees hier meer over de samenwerking binnen het team tussen de RUG en de Hanzehogeschool.