Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Tijdelijk extra maatregelen om het virus in te dammen

05 november 2020

Het kabinet heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat er voor de komende twee weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, enkele extra maatregelen ingesteld worden. Deze maatregelen gelden tot 19 november maar hebben geen betrekking op het hoger onderwijs.

Studieplekken

We zijn opgelucht dat onderwijs, onderzoek en tentamens door kunnen gaan in de vorm waarin het gepland staat. Ook mag je naar de universiteit reizen om onderwijs te volgen. Wel doen we een dringende oproep om alleen noodzakelijke reizen te maken en zoveel mogelijk thuis te studeren, tenzij het écht niet anders kan.

De Universiteitsbibliotheek (UB) blijft geopend volgens de openingstijden. Ook de eerder vastgestelde studieplekken blijven beschikbaar. Tot 6 november is de UB Binnenstad i.v.m. de tentamenperiode alleen toegankelijk voor RUG-studenten. Kom je studeren in de UB, reserveer dan van tevoren een studieplek en houd je aan de afgesproken basisregels die overal gelden en zichtbaar zijn.

Naast de studieplekken in de faculteitsgebouwen (te reserveren via jouw faculteit) blijven de 70 studieplekken in de voormalige bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18 ook geopend. Dit geldt ook voor de studieplekken in cultureel centrum De Oosterpoort, Trompsingel 27, Groningen. Je kunt hier terecht van 09.00 – 17.00 uur. Reserveren is niet nodig; vol is vol.

Voorzieningen

Het Universiteitsmuseum en cultureel centrum USVA sluiten de deuren voor twee weken.

De landelijke maatregelen hebben wederom gevolgen voor de sportwereld en dus op het sportaanbod van de ACLO. Groepslessen, cursussen, wedstrijden en competities zijn tijdelijk niet toegestaan. Lees alles over richtlijnen en activiteiten op de website van de ACLO.

Mondkapjes

We vragen je om deze beslisboom te doorlopen voordat je naar de RUG komt. Het dragen van een mondkapje is verplicht als je loopt of in een wachtrij staat in of bij een gebouw van de RUG. Ook willen we je nogmaals attenderen op de landelijke Coronamelder-app.

Promoties

Van maandag 9 tot donderdag 19 november geldt het promotiescenario van 26 maart in aangepaste vorm: dat wil zeggen dat alleen de promovendus, (eerste en tweede) (co)promotor(es), voorzitter, secretaris en twee paranimfen, de pedel en de technici fysiek aanwezig kunnen zijn bij de plechtigheid. Andere belangstellenden kunnen het online volgen. De promovendus krijgt de keuze tussen deze online promotie of uitstellen van de promotie tot een reguliere plechtigheid weer mogelijk is.

Houd vol

Houd je buiten de RUG aan de basisregels en de landelijke coronamaatregelen. Vanaf 19 november geldt in principe landelijk weer de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. Medio december beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna mogelijk is.

Heb je nog vragen? Mail dan naar study rug.nl of kijk op www.rug.nl/corona.

Blijf gezond en onthoud: Spread the knowledge, not the virus!!

Het College van Bestuur;

Jouke de Vries, Cisca Wijmenga, Hans Biemans en studentsassesor Teun Havinga

Laatst gewijzigd:24 maart 2023 11:45
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...