Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

NWA Idea Generator Grant voor drie onderzoekers

03 juli 2020

Ymkje Stienstra, Joram Tarusarira en Ajay Kottapalli ontvangen een Idea Generator Grant . NWO kent deze Grants toe in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) aan kleinschalige projecten met een potentie voor maatschappelijke impact.

SPREAD: reduce Scabies impact on Poverty with a tool to estimate prevalence based on self-diagn osis.

Prof. Y. Stienstra - University Medical Center Groningen

Schurft is gelinkt aan armoede. Om de impact van schurft te verminderen, moeten in sommige populaties alle inwoners behandeld worden, ongeacht klachten. Wij ontwikkelen een interactief, digitaal hulpmiddel waarmee mensen zelf de diagnose schurft kunnen stellen en beleidsmakers op basis van prevalentiecijfers weten welke populaties behandeld moeten worden.

Invoking the Sacred: Towards Alternative Strategies Against Climate Conflicts

Dr. J. Tarusarira - University of Groningen

Klimaatverandering wakkert gewelddadige conflicten aan en ondermijnt de internationale vrede en veiligheid. Deze conflicten kunnen door economische armoede gedreven worden, maar de rol van geloofsovertuigingen en -praktijken blijft onderbelicht. Toch gaan mensen over tot drastische maatregelen – zoals bloedige conflicten en zelfs het opofferen van hun leven – om zaken die zij als heilig beschouwen, zoals land, water en vee, te beschermen. Dit onderzoek gaat over de positie die morele, spirituele en religieuze logica inneemt bij klimaatveranderingsgerelateerde conflicten.

Lees meer over het onderzoeksproject van Joram Tarusarira

Sensorized shoes for gait monitoring and biofeedback rehabilitation in Parkinson’s patients

Dr. A.G.P. Kottapalli - University of Groningen

De ziekte van Parkinson is een neurodegeneratieDe ziekte van Parkinson is een neurodegeneratieve aandoening die gepaard gaat met een verslechterde houding en manier van lopen. We stellen goedkope, ‘sensorized’ schoenen voor patiënten voor om het looppatroon te volgen en valcondities te voorkomen door middel van een biofeedback-stemwaarschuwing. De technologie kan thuis of in revalidatiecentra worden gebruikt voor verbeterde zorg en verbeterde diagnose van Parkinson.

Lees meer over het onderzoeksproject van Ajay Kottapalli

Laatst gewijzigd:02 november 2023 14:11
View this page in: English

Meer nieuws