Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Hoogleraar Ben Feringa Buitenlands Lid van de Royal Society

13 mei 2020

Prof. dr. Ben Feringa is benoemd tot Buitenlands Lid van de Royal Society in Londen. Feringa, hoogleraar Organische Chemie en Nobelprijswinnaar Scheikunde in 2016, is specifiek verkozen “ter erkenning voor zijn werk in de moleculaire nanowetenschap en zijn ontdekking van de lichtgestuurde roterende moleculaire motor die de eerste bewegende 'nanocar' en meer complexe nanomachines werkelijkheid heeft gemaakt”.

Dit jaar heeft de Royal Society 51 nieuwe Fellows, 10 Buitenlandse Leden en één Honorary Fellow benoemd. Allemaal zijn ze geselecteerd op basis van hun uitmuntende bijdrage aan de wetenschap.

De Royal Society is een verband van veel van de meest eminente wetenschappers ter wereld en is de oudste wetenschappelijke academie die nog steeds bestaat. Er zijn circa 1700 Fellows en Buitenlandse Leden, waaronder 70 Nobelprijswinnaars. Tot de eerdere Fellows en buitenlandse leden van de Royal Society behoren onder meer de Nederlanders Christiaan Huygens en Antoni van Leeuwenhoek, en ook Isaac Newton, Charles Darwin, Albert Einstein, Dorothy Hodgkin en Stephen Hawking.

Meer informatie

The Royal Society

Laatst gewijzigd:14 mei 2020 16:33
View this page in: English

Meer nieuws